Lajmi Fundit
prev next

Por në qoftë se ndonjërit nga ju i mungon urtia, le të kërkojë nga Perëndia, që u jep të gjithëve pa kursim, pa qortuar, dhe atij do t`i jepet. Jakobi 1:5

A je lutur ndonjëherë kështu, “ Perëndi, më jep durim, e ma jep tani”?  Ti ndoshta mund të ndihesh kështu pikërisht në këtë moment.  Ke qenë duke u përballur me një situatë të veçantë? Apo me diçka që të ka irrituar dhe ka zgjatur me ditë të tëra?  A të duket se  nuk mund të durosh më edhe një ditë tjetër? Ti po mendon “ jam zhytur deri në grykë, nuk mund të duroj më.”  Mund të jetë bashkëshorti apo gruaja jote me të cilën nuk po kuptohesh. Mund të jetë fëmija yt adoleshent. Nëse je një adoleshent mund të jetë nëna apo babai yt personi me të cilin marrëdhënia po duket e vështirë.

Ndonjëherë ne përballemi me inatin, dhe e dimë se mund të arrijmë në një zonë të rrezikshme ku mund të mos durojmë dot më. Ky është alarmi i kuq.

Kush është përgjigja? Të largohesh  i nxehur? Të shash?  T’i biesh murit me kokë e ndoshta edhe personit që po të shqetëson? Të përgjigjesh me të njëjtën monedhë? Jo, kjo vetëm sa e përkeqëson problemin. Çdokush mund të heqë dorë. Çdokush mund ta bëjë atmosferën akoma  më të zymtë. Sot programi u dedikohet atyre që ndiejnë presion dhe inat  në  jetën e tyre të përditshme. Sot flasim për ata që nuk janë të sigurt, se si mund ta bëjnë durimin pjesë të personalitetit të tyre.  Në 3 minutat që pasojnë, merr një pushim nga çfarëdolloj pune që je duke bërë.  Këto minuta mund të ndryshojnë jetën tënde nga dështimi, në një sukses të vërtetë. Së pari më lejo të sugjeroj se durimi i vërtetë, ai lloj durimi që përshkruhet në Bibël, nuk thotë që të ulesh me nge dhe të presësh qetësisht se çdo të ndodhë. Fjala që shkruesi ka përdorur për  të përshkruar  durimin është fjala Greke makrothumia. Ajo përkthehet si vuajtje e gjatë, durim, ose qëndrueshmëri. Ideja pas fjalës është të mbash qëndrueshmërinë. Kjo është një fjalë e fortë që tregon kontrollin që duhet të kemi në kohë të vështira. Ajo  është përdorur për një ushtar që qëndronte në pararojë. Kur ai u sulmua, qëndroi  me guxim në tokën e tij. Kjo fjalë u përdor që të përshkruante Krishtin, që i qëndroi presionit dhe rezistencës të liderëve fetarë  në vend që të rebelohej dhe të zemërohej kundër tyre. Kjo fjalë u përdor nga apostulli Pal për të përshkruar punën e Zotit, Frymës së Shenjtë në jetën e një besimtari. Pali u shkruan Galatasve, “Por fryti i Frymës është: dashuria, gëzimi, paqja, durimi…( Galatasit 5:22) E ja tek e kemi sërish.

Për një moment, me mendje, largohu nga problemi apo situata në të cilën ndodhesh dhe përpiqu që ta vlerësosh atë objektivisht. Të jesh i qëndrueshëm për një periudhë kohe, do të ndihmojë  që të veprosh mirë,  e jo të reagosh në mes të presionit. Ajo që bën  në moment, pa e menduar mirë shpesh nuk është ajo që duhet të bësh. Nëse ndalon për momentin, kjo të jep mundësinë që të shohësh lart dhe t’i kërkosh Perëndisë për urtësi. Bibla përmban premtimin e Zotit “Por në qoftë se ndonjërit nga ju i mungon urtia, le të kërkojë nga Perëndia, që u jep të gjithëve pa kursim, pa qortuar, dhe atij do t`i jepet” ( Jakobi 1:5)

Një mendim i fundit: Durim nuk do të thotë që ty do të pëlqejnë rrethanat. Durim do të thotë që ti do të gjesh hirin për të pritur për kohën e Zotit pa mëkatuar, apo pa bërë gjëra për të cilat do të pendohesh. Dikush e mendon kështu: “Durimi i Krishterë është aftësia për të mbajtur motorin me xhiro të ngadalta, ndërkohë që do të doje t’i nxirrje ingranazhet jashtë përdorimit.”  Shumë qartë Bibla na thotë se Zoti e shpërblen atë që është  i duruar. Jakobi tha se  se sprova e besimit tuaj sjell qëndrueshmëri, dhe qëndrueshmëria të kryejë në ju një vepër të përsosur. Po Perëndi, ne kemi nevojë për durim, e kemi nevojë tani.

E vetmja gjë që j’a vlen të shqetësoheni.
Buka e Jetës!

Comments.

Currently there are no comments related to this article. You have a special honor to be the first commenter. Thanks!

Leave a Reply.

* Your email address will not be published.
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>