Dritë në kulturën e errët!

Gjithmonë ka pasoja kur populli i Perëndisë ndalon së nderuari Atë dhe  nuk i bindet Fjalës së Tij. Kur izraelitët ia kthyen shpinën Perëndisë, Zoti u hoqi dorën e tij mbrojtëse. Dhe ata përfunduan si viktima të terroristëve të kohës së tyre, babilonasve. Lexoni librin  e Habakukut se çfarë thotë për babilonasit—”komb mizor dhe i furishëm, një popull i tmerrshëm, i llahtarshëm; gjykimi i tij dhe dinjiteti i tij dalin nga ai vetë. ” (Habakuku 1:6-7) – a nuk është ky Përshkrimi i duhur për grupet  terroriste si ISIS?

Nëse ne, si popull i Zotit, shtrembërojmë të Vërtetën e Zotit për t’u bërë miq me botën, a nuk rrezikojmë të njëjtat pasoja? Mërgimi është fati i çdo shoqërie apo komuniteti që dikur e ka njohur Zotin, e më pas i ka kthyer shpinën Atij. Mërgim i cili mund të ketë forma të ndryshme, por pothuajse gjithmonë përfshin terror nga jashtë dhe prishje sociale brenda. Ky degradim shoqëror ka çuar në probleme si:

  • Zhduk respektin për të Vërtetën dhe urtësinë. Universitetet tona nuk janë më institucione të arsimit të lartë, por fabrika për larjen e trurit. Studentët nuk trajnohen  për të qenë të urtë dhe të ditur, por indoktrinohen në linjën e parties që është në pushtet.
  • Rritja e korrupsionit në qeveri. Udhëheqësit tanë nuk punojnë më për popullin, por për një klike të pasur oligarkësh.
  • Trashimi i kulturës. Vulgariteti, turpësia, dhuna dhe urrejtja racore janë të shfrenuara, jo vetëm në internet, por në të gjithë shoqërinë aktuale.

Këto probleme mund të zgjidhen – dhe ju dhe unë jemi zgjidhja. Nëse do të ktheheshim te e Vërteta e Fjalës së Perëndisë, nëse do të bëheshim drita e botës siç na thirri Zoti që të jemi (shih Mateu 5:14-16), atëherë drita e së Vërtetës së Perëndisë, që shkëlqen përmes nesh, do të mbrapste errësirën.

Lutje: Zot, ki mëshirë për ne dhe na ndihmo ta nxjerrim kombin tonë nga errësira në të cilën ndodhet. Puno në jetën time, Atë, për të rritur besimin tim dhe për t’i drejtuar  njerëzit te e Vërteta Jote. Në emër të Jezusit lutem. Amen.

Ashtu le të shndritë drita juaj para njerëzve, që të shohin veprat tuaja të mira dhe ta lëvdojnë Atin tuaj që është në qiej.” (Mateu 5:16).

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Dr Michael Youssef

është themeluesi dhe presidenti i ‘Leading The Way with Dr. Michael Youssef’, një shërbesë mbarë botërore që drejton ata që jetojnë në errësirë shpirtërore të zbulojnë dritën e Krishtit përmes medias dhe shërbesës në terren. Programet e tij të përjavshme televizive dhe programet e përditshme radiofonike transmetohen më shumë se 4000 herë në javë në 24 gjuhë në më shumë se 190 shtete. Ai është themeluesi i kishës së apostujve në Atlanta, Giorgia.

Dr. Youssef lindi në Egjipt, jetoi në Liban dhe Australi përpara se të vendosej në SHBA, në vitin 1984. Ai është autori i 30 librave, përfshirë dhe më të fundit, Zot më thuaj se çfarë të bëj. Ai dhe bashkëshortja e tij banojnë në Atlanta dhe kanë katër fëmijë të rritur.


Free!

REGJISTROHUNI