Dhurata e shpresës…

A duket shpresa po aq e largët sa horizonti përtej oqeanit? A je duke pyetur veten nëse do e rifitosh qëndrueshmërinë e shpresës në jetën tënde? Gjëja e parë që duhet mbajtur mend është që shpresa nuk është një ndjenjë, por në fakt është një dhuratë nga Perëndia për ty.

Shpresa është spiranca që Ai tashmë ka lëshuar për të sjellë qëndrueshmëri në zemrën dhe jetën tënde.

Por shpresa nuk turpëron, sepse dashuria e Perëndisë është derdhur në zemrat tona me anë të Frymës së Shenjtë që na është dhënë.” (Romakëve 5:5)

Litarë shpëtimi të shpresës

 • Nëse ti thua: “I kam humbur shpresat.” Perëndia thotë: Mbahu tek shpresa Ime. (Hebrenjve 6:19)
 • Nëse ti thua: “Është e pamundur.” Perëndia thotë: Të gjitha gjërat janë të mundura. (Luka 18:27)
 • Nëse ti thua: “Unë nuk mundem ta bëj këtë.” Perëndia thotë: Ti mund të bësh gjithçka përmes Krishtit. (Filipianëve 4:13)
 • Nëse ti thua: “Asgjë e mirë nuk mund të dalë prej kësaj.” Perëndia thotë: Unë e di se si të nxjerr diçka të mirë prej kësaj. (Romakëve 8:28)
 • Nëse ti thua: “Nuk mund t’i plotësoj të gjitha nevojat e mia.” Perëndia thotë: Unë mund të t’i plotësoj të gjitha nevojat. (Filipianëve 4:19)
 • Nëse ti thua: “Nuk e di rrugën që duhet të ndjek.” Perëndia thotë: Unë do të të mësoj rrugën Time. (Psalmi 32:8)

Ne e dimë se të gjitha gjëra bashkëveprojnë për të mirë për ata që e duan Perëndinë, për ata që janë të thirrur sipas qëllimit të tij. (Romakëve 8:28)

Mbahu tek shpresa— Spiranca e shpirtit tënd

 • Spiranca është një simbol i shpresës për besimtarët e krishterë. Pranoje Krishtin si shpresën tënde të vetme. (Efesianëve 2:12)
 • Kurrë mos shpreso tek ajo që shikohet, por shpreso tek ajo që nuk e shikon. (Romakëve 8:24–25)
 • Shpalli të përvetësuara planet dhe premtimet e Perëndisë. (Jeremia 29:11)
 • Shpreso në fuqinë shpenguese të Perëndisë. (Psalmi 42:5)
 • Ofro besim, shpresë dhe dashuri të vërtetë për të krishterët e tjerë. (Kolosianëve1:3–6)
 • Tregoju të tjerëve në mënyrë që edhe ata të mund të njohin shpresën e thirrjes së Tij. (Efesianëve 1:18–19)

“Kjo shpresë që ne kemi është si një spirancë e sigurt dhe e patundur, dhe që hyn deri në brendësinë e velit.” (Hebrenjve 6:19)

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI