Lajmi Fundit
prev next

Eshtë në rregull të kërkoni ndihmë

Mund të ketë shumë arsye që nuk iu lejojë të kërkoni ndihmë, ndoshta sepse nuk doni të jeni barrë për të tjerët, keni frikë se mos problemi juaj merret vesh ose mendoni se mund ta zgjidhni vetë. Ka shumë arsye  pse nuk mund të kërkoni ndihmë, por po të mos e bëni këtë mund të jetë një gabim.

Si të jesh një lider i suksesshëm në 2021?

Pavarësisht nëse e besoni apo jo, në një farë mënyre apo në një tjetër në jetën tuaj, ju jeni një udhëheqës! Mund të jeni një prind, një shef, një menaxher ose thjesht udhëheqni në një farë aspekti. Janë  5 mënyra që personat udhëheqës, por edhe çdo individ tjetër duhet të ketë parasysh në mënyrë që jo vetëm të përmirësoni jetën tuaj, por edhe të ngrini lart jetën e të tjerëve.

Si të reagosh përballë sfidave

Si reagoni kur sprovat e forta shpërthejnë në qiellin e jetës suaj me diell? A shqetësoheni dhe merakoseni duke kërkuar zgjidhjen? Në vend të kësaj, kuptoni që prania e sprovave në jetën tuaj tregon se nëpërmjet jush Perëndia po përpiqet të japë një mesazh. Mbase prirja juaj është që të mos i pranoni faktet, të fajësoni të tjerët ose të zhyteni në vetëmëshirim. Pavarësisht raportimit të kohës, kuptoni që Fryma e Krishtit jeton në ju dhe ju mund të jetoni në mes të erërave të fatkeqësive.

4 Shkurti, Dita Botërore e Luftës Kundër Kancerit

Kjo ditë është një mundësi për të rritur ndërgjegjësimin e luftës kundër kancerit, si dhe për të treguar se zgjidhjet nuk janë të pamundura; ato ekzistojnë gjatë gjithë periudhës së kancerit dhe janë brenda mundësive tona.

Si të ndjesh gëzimin e Krishtlindjes

Sezoni i Krishtlindjes është padyshim një prej sezoneve më të bukura. Fytyrat e buzëqeshura dhe të lumtura gjithmonë e kanë shoqëruar këtë sezon. Ky vit është i pazakontë dhe dhimbja mund te jetë prezentë në jetën tënde. Si mund të kesh gëzim kur zemra ndjehet e copëtuar?

Dhuro një palë këpucë këtë Krishtlindje!

2020 ka qenë një vit plot sfida, akoma dhe më i vështirë për familjet më të varfëra. Ndaj Radio 7 të fton të marrësh pjesë në fushatën “Këpucët e Krishtlindjes”, duke dhuruar një palë këpucë të reja për  fëmijët në nevojë. Mbase nuk e ke menduar ndonjëherë, por nëse ul kokën poshtë me siguri vëren këpucët. Një palë këpucë janë të rëndësishme sepse ato i japin një njeriu dinjitet.  E megjithatë shumë fëmijë në Shqipëri nuk kanë mundësinë të gëzojnë një palë këpucë të reja e të ngrohta! Dimri tashmë ka ardhur dhe ne duam të sigurojmë për këta fëmijë këpucë të ngrohta që do t’ua bëjnë ditët në shkollë me të bukura. Për të tretin vit radhazi, ne kërkojmë bashkëpunimin tuaj dhe së bashku të ndezim shpresën në familjet që nuk kanë mundësi, duke dhuruar një palë këpucë të ngrohta për këmbët e vogla!  

Dhuro dashuri këtë Krishtlindje

Në periudhën e Krishtlindjes ndodh që jemi aq të përqendruar në presionet e blerjes së dhuratave dhe festimeve, saqë humbasim fokusin e vërtetë të Krishtlindjes: Jezusin. Por është e rëndësishme që të mos harrojmë të tregojmë dashurinë e Jezusit për të tjerët këtë Krishtlindje.      

Si të kalosh pikëllimin?

Humbja e një njeriu të dashur është padyshim një prej dhimbjeve më të mëdha që një person mund të përjetojë. Kur humbja ndodh, pikëllimi dhe dhimbja është e pashmangshme. Por si duhet të reagojmë kur ndjehemi të pikëlluar? Çfarë thotë fjala e Zotit për pikëllimin? Si mund të inkurajojmë dikë që është në dhimbje? Si mund të kalohet pikëllimi?   Për programin “Zgjohu Pozitiv”, në Radio 7 ishte i ftuar  pastori dhe njëkohësisht sekretari i përgjithshëm  i Vëllazërisë Ungjillore shqiptare, Ergest Biti.

Pse të jesh mirënjohës është një mënyrë e fuqishme për të jetuar i lirë?

Kemi kaq shumë për të qenë mirënjohës në këtë jetë, çdo ditë. Por realiteti është se ndonjëherë kërkesat e vazhdueshme të jetës, betejat dhe shqetësimet marrin më tepër përparësi dhe ne harrojmë të kemi një zemër falenderuese. Shpeshherë ‘harrojmë’ të falenderojmë Zotin për gjithçka që ka bërë dhe vazhdon të bëjë në jetën tonë. Situatat e caktuara që vijnë papritur në jetën tonë, e bëjnë të vështirë lavdërimin dhe falenderimin. Ndonjëherë mund të ndihemi të lodhur teksa luftojmë dhe në mes të betejave të jetës mund të duket sikur Zoti na ka braktisur. Ne mendojmë se Zoti duket i largët, ose nuk interesohet vërtet për atë që na shqetëson. Por e vërteta nuk është e tillë, këto janë thjesht gënjeshtrat e satanit. Ne kemi një zgjedhje, çdo ditë për ta falënderuar atë. Dhe me një zemër falënderuese, ne e kuptojmë se pa marrë parasysh me çfarë përballemi, Zoti nuk punon vetëm për të ndryshuar situatat tona dhe për të na ndihmuar në zgjidhjen e problemeve tona, pasi Ai bën më shumë.
 Page 5 of 16  « First  ... « 3  4  5  6  7 » ...  Last »