Lajmi Fundit
prev next

Merr zemër dhe ji i fortë!

Megjithëse kemi besim se Zoti ka fuqinë të na çlirojë nga çdo situatë apo rrethanë në jetë, ne shpesh humbasim shpresën ndërsa përpiqemi të gjejmë zgjidhje për problemet tona. Fakti mbetet që pavarësisht përpjekjeve më të vendosura për ta bërë jetën të funksionojë në mënyrë harmonike, ne kemi nevojë për Jezusin.

Një miqësi e Perëndishme

Një miqësi e perëndishme është një marrëdhënie mbështetëse, e mbushur me shërbim dhe dashuri të ndërsjellë. Miqtë e perëndishëm kërkojnë mirëqenien e miqve të tyre dhe gjejnë gëzim në prosperitetin e tyre. Ata ndjejnë gëzim trishtim dhe pikëllim së bashku me miqtë e tyre.

Shpreso tek Zoti!

Tek Psalmet 42 dhe 43, psalmisti thotë se përgjigjja ndaj depresionit emocional është shpresa. Tri herë ai e inkurajoi veten të "shpresonte te Zoti".

Si të reagojmë ndaj stuhive të jetës?

Ka shumë mënyra se si ne mund të reagojmë ndaj një stuhie. Ne mund të përpiqemi të ikim nga burimi i tij, ose mund ta mbajmë veten aq të zënë, sa të mos kemi kohë për të menduar për të. Por këto metoda njerëzore nuk do ta ndalojnë stuhinë, as nuk do të na ndihmojnë të mësojmë prej saj dhe ta përdorim atë për të mirën tonë dhe të të tjerëve.

Si mund të dalloni nëse Zoti është Ai që hap “derën”?

 

 

Vetëm sepse një mundësi paraqitet dhe duket tërheqëse nuk do të thotë domosdoshmërisht se është nga Zoti. Dhe po kështu vetëm sepse një derë e hapur duket pak e pasigurt, nuk do të thotë që ti nuk duhet të ecësh nëpër të.

Çelësi është të dish të dallosh nëse një mundësi është me të vërtetë një derë e hapur nga Zoti.

 

 

Bibla na jep disa parime për të na ndihmuar të dallojmë nëse një “derë e hapur” ose mundësi është vërtet nga Zoti.

  1. Dera që hap Zoti nuk do ta kundërshtojë kurrë fjalën e tij

Shumë persona i shohin mundësitë për të fituar më shumë para si një derë e hapur nga Zoti, edhe pse kjo mundësi nënkupton një punë që do t’i mbajë ata nga shoqëria ose shërbimi i rregullt në kishën e tyre.

Sidoqoftë, Fjala e Zotit na thotë të mos e lëmë pas dore mbledhjen së bashku.(Hebrenjve 10:25. Zoti nuk do t’iu çojë drejt një mundësie që bie ndesh me atë që Ai thotë qartë në Fjalën e tij. As ai nuk do të hapë një derë që do të kërkonte kompromis personal ose mosbindje në mënyrë që ju të hyni.

Nëse ka ndonjë kompromis në ndonjë mënyrë, ose duhet ta ndryshojmë disi Shkrimin e Shenjtë për të justifikuar “derën tonë të hapur”, atëherë nuk mundësi të jetë një derë që Zoti po na hap.

  1. Dera që Zoti hap do të shoqërohet me konfirmim

Zoti shpesh do të konfirmojë ose vërtetojë një çështje nga “dy ose tre dëshmitarë”, qofshin ato vargje nga Fjala e Zotit, këshilla nga një pastor ose një person i respektuar mirë që është i bazuar në Shkrimet e Shenjta, ose një rrethanë jo-kompromentuese që vazhdon të paraqisë vetveten.

Përmes lutjes, gjykimit dhe kërkimit të këshillave të perëndishme, ju duhet të jeni në gjendje të dalloni nëse ajo “derë e hapur” dhe konfirmimet e saj vijnë vërtet nga Zoti.

        3.Dera që Zoti do të hapë do të kërkojë që ju të vareni prej tij

Zoti nuk do të na japë diçka që do të na largojë nga Ai ose do të na bëjë të besojmë se nuk kemi më nevojë për të.

Hebrenjve 11: 6 thotë: Edhe pa besim është e pamundur t’i pëlqesh Atij, sepse ai që i afrohet Perëndisë duhet të besojë se Perëndia është dhe se është shpërblenjësi i atyre që e kërkojnë atë.  Shumë herë një “derë e hapur” nga Zoti është ajo që lejon që besimi ynë të shtrihet dhe forcohet. Në fund të fundit, ky është qëllimi i Zotit për ne: të rritemi në besim dhe në ngjashmërinë e Krishtit.

Shfrytëzoni rastin tuaj ose “hapni derën” ndaj Zotit dhe kërkoni konfirmimin e tij  përmes Fjalës së tij dhe këshillave të tij të perëndishme nga të tjerët dhe paqes së tij në vendim dhe ju mund të keni sigurinë se nuk po zgjidhni vetëm një derë rastësisht, por ju jeni duke ecur me kujdes nëpër ato që Ai dëshiron që ju të hyni.

Si të gjeni lumturinë dhe shërimin emocional duke falur

Shpeshherë falja e vërtetë mund të jetë një gjë shumë më e vështirë për t’u bërë sesa mund të mendohet. Për disa persona të falin mund të jetë diçka e pamundur. Të lësh dhimbjen dhe zemërimin nuk është detyrë e lehtë. Edhe ata që ndihen të suksesshëm në faljen e tyre, herë pas here duhet të rishikojnë angazhimin e tyre.

Fakte rreth Ringjalljes së Jezusit

Ne i imagjinojmë mbretërit si udhëheqës të fuqishëm, të mençur dhe të drejtë. Ata kanë pasuri dhe pasuri. Ata kanë autoritet dhe ndikim. Megjithatë, nga çdo mbret në histori, askush nuk mund të krahasohet me Mbretin Jezus. Mesia ynë është i ndryshëm nga çdo mbret tjetër që ka jetuar ndonjëherë. Ringjallja jo vetëm që dëshmon fuqinë e pamasë të Jezu Krishtit, Ringjallja na provon gjithashtu se Jezusi ishte ai që Ai pretendonte të ishte, Biri i Zotit.

Si t’i mposhtim gjigandët në jetën tonë?

Kur Davidi ishte vetëm një djalosh, ai vrau një gjigand me emrin Goliath. Ne kënaqemi me fitore si ajo e Davidit. Na pëlqen të dimë se fitorja nuk bazohet në atë se kush është më i madh, më i dobët dhe më i armatosur.  Ne të gjithë  përballemi me gjigandë në jetën tonë. Këta gjigantë janë gjigandët e frikës, ankthit, shqetësimit, dekurajimit dhe dëshpërimit. Ndonjëherë ato marrin formën e varësisë, shqetësimit, zilisë, hidhërimit ose zemërimit. Por sido që të jenë, këta gjigantë kanë një qëllim në mendje: t'i bëjnë fëmijët e Zotit të gjallë joefektivë. Pra, pyetja është: Si t’i mposhtim këta gjigandë?

Kur ankthi dhe pasiguria na rrethojnë, Zoti është ende në kontroll

E gjithë bota është duke u përballur me një pandemi, e cila ka sjellë ndryshime të mëdha si asnjëherë më parë.  Tek Psalmi 11:3, fjala e Zotit thotë: Kur themelet janë shkatërruar, çfarë mund të bëjë i drejti? Shumë besimtarë po bëjnë të njëjtën pyetje sot. Edhe në këtë situatë që jemi duke u përballur, ne duhet të kemi shpresë,- shpresë që bazohet në premtimet e pandryshueshme të Zotit.
 Page 4 of 16  « First  ... « 2  3  4  5  6 » ...  Last »