Lajmi Fundit
  prev next

  Fakte rreth Ringjalljes së Jezusit

  Ne i imagjinojmë mbretërit si udhëheqës të fuqishëm, të mençur dhe të drejtë. Ata kanë pasuri dhe pasuri. Ata kanë autoritet dhe ndikim. Megjithatë, nga çdo mbret në histori, askush nuk mund të krahasohet me Mbretin Jezus. Mesia ynë është i ndryshëm nga çdo mbret tjetër që ka jetuar ndonjëherë. Ringjallja jo vetëm që dëshmon fuqinë e pamasë të Jezu Krishtit, Ringjallja na provon gjithashtu se Jezusi ishte ai që Ai pretendonte të ishte, Biri i Zotit.

  Si t’i mposhtim gjigandët në jetën tonë?

  Kur Davidi ishte vetëm një djalosh, ai vrau një gjigand me emrin Goliath. Ne kënaqemi me fitore si ajo e Davidit. Na pëlqen të dimë se fitorja nuk bazohet në atë se kush është më i madh, më i dobët dhe më i armatosur.  Ne të gjithë  përballemi me gjigandë në jetën tonë. Këta gjigantë janë gjigandët e frikës, ankthit, shqetësimit, dekurajimit dhe dëshpërimit. Ndonjëherë ato marrin formën e varësisë, shqetësimit, zilisë, hidhërimit ose zemërimit. Por sido që të jenë, këta gjigantë kanë një qëllim në mendje: t'i bëjnë fëmijët e Zotit të gjallë joefektivë. Pra, pyetja është: Si t’i mposhtim këta gjigandë?

  Kur ankthi dhe pasiguria na rrethojnë, Zoti është ende në kontroll

  E gjithë bota është duke u përballur me një pandemi, e cila ka sjellë ndryshime të mëdha si asnjëherë më parë.  Tek Psalmi 11:3, fjala e Zotit thotë: Kur themelet janë shkatërruar, çfarë mund të bëjë i drejti? Shumë besimtarë po bëjnë të njëjtën pyetje sot. Edhe në këtë situatë që jemi duke u përballur, ne duhet të kemi shpresë,- shpresë që bazohet në premtimet e pandryshueshme të Zotit.

  Eshtë në rregull të kërkoni ndihmë

  Mund të ketë shumë arsye që nuk iu lejojë të kërkoni ndihmë, ndoshta sepse nuk doni të jeni barrë për të tjerët, keni frikë se mos problemi juaj merret vesh ose mendoni se mund ta zgjidhni vetë. Ka shumë arsye  pse nuk mund të kërkoni ndihmë, por po të mos e bëni këtë mund të jetë një gabim.

  Si të jesh një lider i suksesshëm në 2021?

  Pavarësisht nëse e besoni apo jo, në një farë mënyre apo në një tjetër në jetën tuaj, ju jeni një udhëheqës! Mund të jeni një prind, një shef, një menaxher ose thjesht udhëheqni në një farë aspekti. Janë  5 mënyra që personat udhëheqës, por edhe çdo individ tjetër duhet të ketë parasysh në mënyrë që jo vetëm të përmirësoni jetën tuaj, por edhe të ngrini lart jetën e të tjerëve.

  Si të reagosh përballë sfidave

  Si reagoni kur sprovat e forta shpërthejnë në qiellin e jetës suaj me diell? A shqetësoheni dhe merakoseni duke kërkuar zgjidhjen? Në vend të kësaj, kuptoni që prania e sprovave në jetën tuaj tregon se nëpërmjet jush Perëndia po përpiqet të japë një mesazh. Mbase prirja juaj është që të mos i pranoni faktet, të fajësoni të tjerët ose të zhyteni në vetëmëshirim. Pavarësisht raportimit të kohës, kuptoni që Fryma e Krishtit jeton në ju dhe ju mund të jetoni në mes të erërave të fatkeqësive.

  4 Shkurti, Dita Botërore e Luftës Kundër Kancerit

  Kjo ditë është një mundësi për të rritur ndërgjegjësimin e luftës kundër kancerit, si dhe për të treguar se zgjidhjet nuk janë të pamundura; ato ekzistojnë gjatë gjithë periudhës së kancerit dhe janë brenda mundësive tona.

  Si të ndjesh gëzimin e Krishtlindjes

  Sezoni i Krishtlindjes është padyshim një prej sezoneve më të bukura. Fytyrat e buzëqeshura dhe të lumtura gjithmonë e kanë shoqëruar këtë sezon. Ky vit është i pazakontë dhe dhimbja mund te jetë prezentë në jetën tënde. Si mund të kesh gëzim kur zemra ndjehet e copëtuar?
   Page 3 of 15 « 1  2  3  4  5 » ...  Last »