Lajmi Fundit
prev next

Pyetjet në kohën e vështirësive

  Sigurisht, ne kurrë nuk do të jemi në gjendje ta kuptojmë plotësisht një Zot kaq të fuqishëm, por sa më shumë të kuptojmë se si Ai punon në botë, aq më i madh do të jetë besimi ynë tek Ai. Mbani mend, megjithatë, se kur rrugët e Tij sfidojnë të kuptuarit, atëherë besimi në mirësinë, dashurinë dhe mençurinë e Tij duhet të jenë themeli ynë. 

Urtësia e pritjes për kohën e Zotit

Gjatë kohërave të vështira është e lehtë të pyesësh veten pse Zoti po kërkon kaq shumë kohë për të sjellë lehtësim. Ashtu si psalmisti, ne i thërrasim Perëndisë "nga thellësia" për ndihmë (Psalmi 130: 1), por me kalimin e kohës, ne mund të tundohemi t'i marrim gjërat në duart tona.   Sidoqoftë, besimtarët nuk duhet të veprojnë siç vepron bota, duke përcaktuar një mënyrë veprimi bazuar në arsyetimin njerëzor ose në shembullin e të tjerëve. Në vend të kësaj, udhëzimi ynë do të vijë nga Perëndia dhe shpresa jonë është të jemi në Fjalën e Tij (Psalmi 130: 5-6).   

Frytet e frymës!

Dhuratat shpirtërore nuk janë të njëjta me talentet natyrore. Çdo qenie njerëzore - e krishterë dhe jo e krishterë - është krijuar në shëmbëlltyrën e vetë Zotit, dhe për shkak të krijimit në shëmbëlltyrën e vetë Zotit, ne kemi lindur me talente natyrore. Por dhuratat e Shpirtit të Shenjtë, të tilla si profetizimi, shërbimi, mësimi, inkurajimi, dhënia, mëshira, mençuria, besimi, shërimi dhe të tjera që janë renditur në Romakëve 12: 6-8 dhe 1 Korintasve 12: 4-11, 28 , janë të ndryshëm nga talentet natyrore me të cilat kemi lindur.

Numëroni bekimet tuaja dhe jo problemet

Si të krishterë, ka ditë kur nuk ndiejmë se jemi veçanërisht të bekuar. Por ne jemi - dhe më shumë nga sa mund ta imagjinojmë! Në Ungjillin e Gjonit, ne lexojmë, "Nga plotësia e tij të gjithë kemi marrë hir mbi hir (1:16). Sidoqoftë, duket se e  kemi shumë më të lehtë të numërojmë problemet sesa bekimet tona.

Durimi dhe besimi

Të besosh te Zoti është e lehtë kur jeta është e këndshme dhe ecën mirë. Sidoqoftë, kur rrethanat nuk janë ashtu siç dëshirojmë, besimi ynë te Zoti mund të bëhet i lëkundur. Megjithatë, edhe në kohë të vështira, Ai na udhëzon dhe na ndihmon të kalojmë përmes situatave.

Besimi ynë në kohët e vështira

Pa marrë parasysh rrethanat tona, Zoti përgjigjet kur i drejtohemi Atij. Kur jemi në një marrëdhënie të drejtë me Të dhe po ecim me bindje dhe nënshtrim, Ai përcakton kufijtë e sprovave dhe vuajtjeve tona. Kjo nuk do të thotë që Ai do të heqë të gjitha dhimbjet dhe telashet nga jeta jonë, por Ai na ruan përmes saj.

Zoti është gjithmonë në kohë

Edhe pse Naomi kishte humbur pothuajse gjithçka, ajo kishte ende shpresë. Ajo e shijoi hidhërimin, por e dinte që Zoti do ta shpengonte disi situatën e saj. Ajo e dinte që paqja dhe gëzimi do t’i vinin përsëri. Ajo besonte se Zoti që e lejoi atë të përjetonte pasojat e humbjeve të familjes së saj është gjithashtu Zoti i shanseve të dyta. Kjo është arsyeja pse ajo u kthye në shtëpi në Betlehem, me Ruthin pranë saj.

Zoti është sovran mbi çdo rrethanë

Pavarësisht se ku na çon jeta, Zoti ka kontroll. Ai është sovran dhe Fjala e Tij premton se "në të gjitha gjërat Zoti punon për të mirën e atyre që e duan, të cilët janë thirrur sipas qëllimit të tij" (Romakëve 8:28).Jo vetëm disa gjëra. Jo vetëm zonat ku ndihemi rehat. Jo, Zoti po punon për të mirën tonë në të gjitha gjërat.

Rreziku i vetёbesimit

Shumë të krishterë nuk besojnë se mund të largohen ndonjëherë nga Zoti. Ata e shohin përkushtimin e tyre si të fortë dhe të palëkundur. Sidoqoftë, kompromisi dhe mungesa e disiplinës shpirtërore mund të hapin shpejt derën e tundimit dhe mëkatit.

Shpresa biblike

Gjithcka rreth botes po ndryshon dhe shumica e ketyre ndryshimeve nuk janë për të mirë. Kultura jonë po bëhet më e paperëndishme dhe shoqëria jonë është në një spirale në rënie. Shumë të krishterë ndjehen të pafuqishëm dhe të pashpresë në gjendjen e botës sonë. Ata janë të mbingarkuar nga mëkatet që i rrethojnë. Megjithatë Bibla na mëson se të krishterët duhet të jenë njerëzit më shpresëdhënës në tokë.
 Page 1 of 16  1  2  3  4  5 » ...  Last »