Lajmi Fundit
  prev next

  Haja e qenit

  “Po të flisja gjuhët e njerëzve dhe të engjëjve, dhe të mos kisha dashuri, do të bëhesha si një bronz që kumbon ose si cimbali që tingëllon. Edhe sikur të kisha dhuntinë e profecisë, edhe të dija të gjitha misteret dhe mbarë shkencën dhe të kisha gjithë besimin sa të luaja nga vendi malet, por të mos kisha dashuri, nuk jam asgjë. Edhe sikur të ndaja gjithë pasuritë e mia për të ushqyer të varfërit dhe ta jepja trupin tim që të digjej, e të mos kisha dashuri, nuk do të më vlente asgjë! Dashuria është e durueshme; plot mirësi; dashuria nuk ka smirë, nuk vë në dukje, nuk krekoset, nuk sillet në mënyrë të pahijshme, nuk kërkon të sajat, nuk pezmatohet, nuk dyshon për keq; nuk gëzohet për padrejtësinë, por gëzohet me të vërtetën, i duron të gjitha, i beson të gjitha, i shpreson të gjitha, i mban çdo gjë.” – 1 Korintasve 13:1-7

  Çmimin Nobel për Paqen e fiton Kryeministri ungjillor i Etiopisë.

  Ethiopia’s Evangelical Prime Minister Wins Nobel Peace Prize Në më pak se dy vjen që ka marr postin, Kryeministri Abiy Ahmed e ka ndihmuar Etiopinë të arrijë atë lloj paqeje dhe rend që dikur konsiderohej e pamundur, duke përfshirë zgjidhjen e një konflikti të bordit me fqinjin Afrikano-Perëndimor, Eritrea. Përpjekjet e tij e bën të fitonte çmimin Nobel për Paqen 2019.

  Dita Ndërkombëtare e Përkthimit

  30 shtatori u zgjodh si Dita Ndërkombëtare e Përkthimit sepse në këtë datë festohet festa e Shën Jeromit, përkthyesit të Biblës i cili konsiderohet mbrojtësi i shenjtë i përkthyesve. Këto festime janë promovuar nga FIT që u formua në 1953-in. Edhe në 1991-in FIT publikoi idenë e një Dite Ndërkombëtare Përkthimi të njohur zyrtarisht për të treguar solidaritetin e komunitetit të përkthyesve në të gjithë botën dhe gjithashtu për të promovuar profesionin e përkthyesit në vende të ndryshme.

  Fakte interesante biblike

  Ja ku janë 7 fakte të mahnitshme apo të pazakonta rreth Biblës të cilat mund të mos i dish. Libri i Isaias dhe Bibla Tre gjuhë, 1.600 vite dhe 40 autorë Arkeologjia dhe Bibla Shtatë ndarjet e Biblës ...  

  Të rritesh në Krishtin

  Nga Pastor Jack Wellman Cilat janë shenjat që  po rritesh në Krishtin? Kjo është lista jonë. I persekutuar prej Ungjillit Je më i ndjeshëm ndaj mëkatit Dëshira për të qenë në Trup ...

  Kryqi ynë

  Nga Pastor Jack Wellman

  Jezusi tha se të marrim kryqin tonë dhe ta ndjekim Atë, por si duke kjo në jetën e përditshme?

  Mohoje veten

  Merr Kryqin

  Kryqi ynë

  Ndiq Jezusin

  Fuqia e fjalëve

  Nga Pastor Jack Wellman

  Fjalët kanë kuptim…ato mund të ndërtojnë ose rrënojnë, por fjalët po ashtu kanë aftësinë të ndryshojnë. Fjalët kanë aftësinë të ndryshojnë edhe njerëzit. Lë të sjellin fjalët tona ndryshim për mirë.

  Të dua

  Faleminderit

  Më fal

  Të lutem

  Si të surprizosh një çift të porsamartuar.

  Vera sjell lule të bukura, diell dhe…dasma! Dasmat janë një kohë e mrekullueshme për të bekuar një çift të ri me kujtime që do të mbahen mend gjatë. Ne mendojmë se dhuratat kanë nevojë për një prekje të veçantë në mënyrë që të përcjellin dashuri tek jetët e personave që do ta marrin dhuratën. Ndaj kemi vendosur që më poshtë të ndajmë 6 ide fantastike mbi dhuratat që mund t’i bëhen një çifti të porsamartuar.
   Page 10 of 11  « First  ... « 7  8  9  10  11 »