Lajmi Fundit
  prev next

  Këngëtarët e Krishterë në Eurovizion

  Festivali më i mirë i muzikës Evropiane ditën e shtunë 14 Maj 2016 do të shpall një fitues tjetër në Stokholm të Suedisë. Shumë këngëtar dhe shtete kanë parakaluar në skenë me interpretimet e tyre.  Në skenën e Evrovizionit nuk kanë munguar as këngëtarë të krishterë që kanë përfaqësuar shtetet e tyre. Ne ju sjellim disa prej tyre:        

  Sot është bukur

   “Unë jam David Dunn, dhe dua t’ju tregoj për temën e këngës sime, “Today Is Beautiful” (Sot është bukur). Kënga flet për nipin tim 3 vjeçar. Nipi im i vogël, u acarua me motrën e tij më  të madhe sepse nuk e lejonte që të shtynte me karrocë vëllain e tij të vogël.  Kështu që u ulem për ta diskutuar këtë gjë. Dhe ndërkohë që po bisedoja me atë, po mendoja për veten time.

  Carrie Underwood: Besimi në Jezusin më ndihmon të përballem me urryesit

  Që nga debutimi i saj në muzikën kauntri pasi fitoi American Idol në vitin 2005, artistja nga Oklahoma është kritikuar pasi i jep më tepër zë nga duhet besimit të saj të krishterë. Pavarësisht persekutimit që ajo përball si një nga artistet më të famshme të krishtera të kohëve të sotme. Këngëtarja 33 vjeçare gjithmonë i trajton ‘urryesit’ e saj me hir të admirueshëm.

  7 këngëtarë të krishterë në American Idol

   American Idol është një talent show i të kënduarit live, një emision televiziv amerikan krijuar nga Simon Fuller.  American Idol  filloi transmetimin në Fox në qershor 2002, dhe sezoni i fundit përfundoi më 7 prill 2016. American Idol filloi si formati binjak i serialit britanik Pop Idol, dhe u bë një nga shfaqjet më të suksesshme në historinë e televizioneve Amerikane. Shumë artistë të muzikës së krishterë bashkëkohore kanë qenë pjesë e këtij spektakli tepër të njohur.  Mandisa, Colton Dixon, Danny Gokey, Lauren Daigle dhe shumë të tjerë.          

  7 grupe vëllezërish

  Grupet e muzikës te krishterë  bashkëkohore gjithmonë kanë sjellë risi në tregun muzikor dhe kanë qenë tepër të pëlqyer. Ndër ta ka dhe vëllezër që ndajnë të njëjtin pasion për muzikën dhe kjo i ka shtyrë të formojnë një grup muzikor. Ne ju njohim me shtatë grupe anëtarët e të cilëve janë vëllezër.        

  7 këngëtaret femra të muzikës së Krishterë

    Muzika e krishterë bashkëkohore ka ecur shumë. Në fillim ishin djemtë ata që filluan të krijonin muzikë ndërsa femrat ishin më të pakta.  Në ditët e sotme numri i tyre është rritur shumë sa që femrat  po udhëheqin muzikën dhe po përjetojnë vitet më të mira të tyre në industri.        

  Himnet e Pashkës ndër vite

  Pashka është një festë e rëndësishme për këdo në kishë. Sigurisht nuk mungon as muzika për të shoqëruar këto ngjarje të rëndësishme që kanë ndryshuar historinë e njerëzimit. Ju njohim me disa himne tradicionale të Pashkës dhe historitë e tyre.    

  7 këngët që festojnë fuqinë e ringjalljes së Krishtit

  Të gjithë ne kemi dëgjuar këngë të ndryshme për Pashkën dhe shumë prej tyre ua njohim tekstin përmendësh. Në këtë artikull do t’ju njohim me shtatë këngë bashkëkohore të realizuara vitet e fundit që festojnë fuqinë e ringjalljes së Krishtit.  Bukuria e tyre qëndron në mesazhin e vërtetë që përcjellin.        

  7 këngë shqip për Pashkën.

  Si në çdo vend të botës, Pashka festohet edhe në vendin tonë. Adhurues dhe këngëtar të krishterë shqiptarë, kanë realizuar këngë të ndryshme për këtë festë. Këto këngë do t’ju sjellin tek ju kuptimin e vërtetë të Pashkës dhe do t’ju inkurajojnë .   =    

  7 këngë frymëzuese të Pashkës

  Gjithnjë e më shumë periudha e Pashkës fokusohet tek çokollatat, dhuratat që njerëzit shkëmbejnë apo  tek simbolet e pranverës më shumë se sa tek arsyeja e vërtetë e festës. Historinë e vërtetë të Pashkës zor se e gjen në raftet e dyqaneve, në festimet e ndryshme apo në vendin e punës. Pavarësisht këtij drejtimi në kulturën tonë sot, nuk mund të mohohet se kjo ditë nënkupton triumfin e Krishtit të ringjallur      
   Page 4 of 10  « First  ... « 2  3  4  5  6 » ...  Last »