Lajmi Fundit
  prev next

  Të mposhtësh pikëllimin dhe vetminë

  Është e rëndësishme që ju të përballeni me realitetin e humbjes në jetën tuaj dhe më pas, ta lejoni veten të kalojë përmes një kohe pikëllimi, dhimbjeje dhe lotësh. Nëse do ta bëni këtë, kur të vijë koha që Perëndia t’i flasë zemrës suaj e t’i thotë: “Është koha të ngrihesh e të vazhdosh përpara”, atëherë do të jeni në gjendje ta bëni këtë në besim.

  Tetori: Muaji i Nderimit të Pastorëve

  Muaji i Nderimit të Pastorëve është një kohë e veçantë ku kishat nderojnë familjet pastorale për përkushtimin e tyre sakrifikues dhe për bekimet e shumëfishta që marrin prej tyre.

  Si të mendosh kur je i sëmurë?

  Kur ne jemi sëmurë, armikut i pëlqen të na e bombardojë mendjen me mendime negative si: “Kjo nuk do të funksionojë kurrë. Ti nuk do të shërohesh kurrë. Sëmundja do të vazhdojë të bëhet më keq.” Sidoqoftë, një nga mënyrat që kam mësuar për të ndalur mendimet e gabuara, është duke e mbushur mendjen me mendime të drejta nga Fjala e Perëndisë. Hebrenjve 4:12 thotë: Sepse fjala e Perëndisë është e gjallë dhe vepruese… Të menduarit dhe të folurit rreth Fjalës së Tij, u japin frymë jete situata që ne kalojmë.

  Inkurajim në kohë të vështira

  Deri sa të mësojmë se gëzimi ynë nuk mund të bazohet tek rrethanat tona, ne nuk do të kemi gjë tjetër, veçse një përvojë të lëkundur, që shkon poshtë e lart, poshtë e lart. Ne duhet të gjejmë një mënyrë për të qenë të lumtur, edhe atëherë kur rrethanat tona nuk janë siç i duam, apo kur nuk marrim një mrekulli aq shpejt sa do të donim, apo edhe kur njerëzit që na rrethojnë, nuk janë siç ne do të na pëlqenin dhe vazhdimisht na acarojnë apo na zhgënjejnë.

  Po kur të tjerët ju nevrikosin?

  Ka shumë arsye përse mund të mos e pëlqejmë një person. Ndoshta ata kanë një personalitet dhe karakter të padëshiruar për ne. Ose ndoshta për nga mënyra se si duken ose si veprojnë. Një gjë është e sigurt, mënyra se si zgjedhim të mendojmë për një person, jo vetëm që ndikon jetën e tyre por ndikon dhe gëzimin dhe lumturinë tonë personale.

   

  Si të kthejmë një ditë të keqe në një ditë të mirë – nga Joyce Meyer

    Me siguri ke dëgjuar njerëzit të thonë ose mund ta kesh thënë dhe vetë se, “E sotmja është një ditë e keqe.” Ndoshta tubacionet e kuzhinës janë bllokuar, shefi nuk është në humor ose makina ka filluar të jap probleme.  Secila prej këtyre sfidave mund të sprovojë temperamentin tonë, të ndikojë perspektivën tonë, ose të vjedh gëzimin tonë. Ne themi: “Nesër do të jetë më mirë” duke u dorëzuar për të sotmen. Ne heqim dorë nga e sotmja duke pritur të nesërmen! Por ne nuk duhet të mbetemi pengje të rrethanave tona. Kur pranon Krishtin, paqja gëzimi, forca, durimi janë të tuat. 1 Gjonit 4:4 thotë, …Ai që jeton në ty, është më i madh (më i fuqishëm) se ai që është në botë. Nuk ka të bëjë me ato gjëra që ndodhin rreth teje, por ka të bëjë me atë që është duke ndodhur në ty. Ndaj ja pse nuk duhet të pranoni që një ditë thjesht po shkon keq! Sot ju mund të zgjidhni të bëni shumë gjëra për ta përmirësuar ditën tuaj.  

  E vërteta e thjeshtë mbi dashurinë

  Ne jetojmë në një shoqëri që i drejton njerëzit drejt egoizmit. Kaq shumë reklama që shohim dhe dëgjojmë  na influencojnë ne që të duam më shumë dhe më shumë gjëra  dhe  mos të kënaqemi asnjëherë me atë çfarë kemi.  Por sa më shumë egoist dhe të përqendruar tek vetja bëhemi, aq më pak fuqi kemi për të bërë mirë dhe për të ndihmuar të tjerët...

  Guxo të jesh ndryshe!

  A je lodhur duke luajtur lojëra, duke vendosur maska, apo duke u përpjekur që të jesh dikush tjetër në vend se të jesh vetja jote? A nuk do të pëlqente që të kishe lirinë që të të pranonin për atë që ishe, pa pasur presionin që të jesh dikush që as nuk di se si mund të jesh? A do të  pëlqente që të mësoje se si të përqafoje veçantinë  tënde  dhe...

  Jeto në paqen e Tij

  Nuk do ta ekzagjeroja aspak nëse do të thosha se paqja është shumë e rëndësishme dhe është një përfitim praktik dhe real i besëlidhjes sonë me Zotin. Paqja e Tij nuk duhet të jetë një surprizë që vjen një herë në kaq, por një rregull i vazhdueshëm në jetën tonë...

  Prit të mirën prej Zotit

  Ndonjëherë, kur të kanë ndodhur gjëra që kanë qenë vetëm zhgënjyese, mund të fitosh zakonin e keq për të pritur gjithmonë e më shumë gjëra të tilla si ato që  ke kaluar.  Duke qenë se ke qenë përmes shumë telasheve, ti thjesht pret akoma më shumë telashe.  Unë kam qenë kështu, por kam zbuluar se Perëndisë nuk i pëlqen kjo mënyrë të jetuari...  
   Page 1 of 2  1  2 »