Mënyra të thjeshta për t’u ndier më mirë

Siç kemi dëgjuar të thuhet, lumturia është një udhëtim jo një destinacion. Të gjithë ne jemi të ndryshëm. Ne vijmë nga vende e rrethana të ndryshme dhe kemi

Read More

Kur Jezusi thotë “Të dua”

Shumë shpesh, njerëzit që na kanë lënduar më shumë, kanë qënë ata njerëz që kanë folur shumë bukur për  dashurinë apo romancën.   Një burrë që ka tradhëtuar, mund

Read More

Pavarësia e Kosovës – Kosovë, gëzuar Pavarësinë!

Kosovë, gëzuar Pavarësinë! Pavarësia e Kosovës festohet që nga viti 2008, por rruga për krijimin e këtij shteti është ngritur mbi një nga konfliktet më brutale që ka

Read More

Ezaurimi

Shumë shpesh njerëzit e gjejnë veten në stres kronik që thith të gjithë motivimin, energjinë dhe interesin për botën rreth tyre. Ata bëhen cinikë, nuk janë më të

Read More

Një dimër plot dashuri

Dimri është koha kur ne jemi më së fundi në gjendje të ngadalësojmë , ti japim vetes një pushim, dhe ta ripërtërijmë frymën tonë. Asnjë dimër nuk është

Read More

Vjeshta në shtëpi

Mund të shijojmë edhe pak nga stina e mrekullueshme e  vjeshtës.  Tani që ajo shfaqet në plotësinë e saj, ne e shohim më shpesh ngjyrën e  kuqe dhe

Read More

Mirënjohja

Njerëzit falenderues fokusohen më pak në atë që u mungon dhe përqëndrohen më shumë tek privilegjet që gëzojnë. Mirënjohja është një nga virtytet që duhet kultivuar më së

Read More

Ungjillorët festojnë 31 tetorin si Ditën e Reformacionit

Ungjillorët kanë shumë për të festuar më 31 Tetor.  Sot kujtojmë ditën e Reformacionit, ditë kur  Martin Luteri kundërshtoi  hapur praktikat  e Kishës Katolike .  Por, cila është

Read More

Fakte mbi trurin

A e di se truri…..               Bebet humbasin gjysmën e neuroneve Bebet humbasin gjysmën e neuroneve të tyre kur lindin. Është vlerësuar se

Read More

Si të organizosh mendimet logjikisht

  Në botën e sotme që ecën shpejt dhe shpesh është e  trazuar, mendja jote mund të jetë duke u përpjekur të kuptoj gjithçka. Mund të ndjehesh sikur

Read More