Besim në betejë

Frika është armiku i madh i besimit dhe pothuajse solli shkatërrimin e popullit të Zotit. Pasi Zoti i shpëtoi Izraelitët nga skllavëria në Egjipt, ata u gjetën me

Read More

Shpresë e frymëzuar nga lavdërimi

Lavdërimi tërheq vëmendjen tonë në botën frymore – realitetin qiellor, shpirtëror, ku Zoti na bën thirrje për të jetuar dhe vepruar. Lavdërimi sjell gëzim në rrethanat e pafavorshme.

Read More

Tetori: Muaji i Nderimit të Pastorëve

Muaji i Nderimit të Pastorit është një kohë e veçantë ku besimtarët  vendosin çdo vit të nderojnë pastorët dhe familjet e tyre pastorale për punën e palodhur, përkushtimin

Read More

Shpresë në kohë sprove

  Të krishterët në Selanik po përjetonin vështirësi të jashtëzakonshme kur Pali u dërgoi letrën e dytë. Ata po kalonin sprova që kërcënonin të thyenin besimin e tyre.

Read More

Të lutemi për brezin e ri

Me çdo vit që kalon, ka gjithnjë e më shumë ndikime të paperëndishme që kërkojnë vëmendjen e të rinjve të kombit tonë. Vlerat biblike perceptohen si të huaja

Read More

Zemra e Zotit

Çfarë kanë të përbashkët fetë në të gjithë botën?   Të gjitha fetë tentojnë të ndjekin dhe të kënaqin perënditë e tyre, perëndi që e kanë distancuar veten e

Read More

Paralajmërimet e mbretit Solomon

Mendo për një moment për dikë që jeton në një shtëpi  normale dhe që zgjohet herët në mëngjes për t’u përleshur me gjithkënd për t’u futur në dush,

Read More

Mësoni fëmijët tuaj

Të trajnosh fëmijët për të dashur dhe për t’i shërbyer Zotit,  për të qenë të dhembshur ndaj të tjerëve, e për të  ecur vazhdimisht në besim, është gjëja

Read More

Mësime për jetën

Ne mund të mësojmë shumë nga konkluzionet në të cilat ka arritur Mbreti Solomon, në librin Predikuesi. Jeta është një shkollë, rritu në të. ( Shiko Predikuesi 12:9-12.)

Read More

Jezusi fali

Çdo burrë apo grua që dëshiron që të jetë një drejtues si Jezusi, duhet të jetë një njeri që fal, sepse Jezusi ka bërë një thirrje shumë të

Read More