A është i gabuar seksi përpara martesës?

Dashuria e vërtetë pret. Kjo është një frazë që të gjithë e kanë dëgjuar, madje dikush mund të ketë shkruar edhe në një letër premtimin se do të

Read More

Jeto duke u kujdesur!

Të kujdesesh për të tjerët të lejon që të kesh empati për  ta dhe të jetosh një jetë të bazuar mbi dashurinë dhe dhembshurinë për njerëzit që të  rrethojnë. 

Read More

E drejta për jetën

Shpesh mundësia e abortit është  interpretuar si zgjedhje dhe si arritje në fushën e të drejtave të gruas.  Por fatkeqësisht shoqëria njerëzore  në pjesën më të madhe të

Read More

Jeta e njeriut fillon që në ngjizje

Gjithnjë e më shumë po rritet numri i aborteve në botë.  Me të njëjtat ritme ky fenomen është duke u rritur edhe në Shqipëri. Edhe pse një pjesë

Read More

Aborti: Jo një zgjedhje, por një fëmijë.

Nënë Tereza e Kalkutës ka thënë gjatë mëngjesit të lutjes në presidencën e SHBA-ve, Uashington, DC, në 12 shkurt, 1994: Mendoj se shkatërrimtari më i madh i paqes

Read More

Abuzimi me alkoolin dhe drogën

Të rinjtë janë gjithnjë e më tepër nën presion që të provojnë duhanin, alkoolin si dhe droga të tjera. Fatkeqësisht, pjesa më e madhe e adoleshentëve, eksperimentojnë me

Read More

Këshillimi

A të kërkojnë njerëzit vazhdimisht këshilla? A të mungon ndonjëherë besimi se këshilla që po u jep është më e mira e mundshme? Si mund të jesh i

Read More

Kur Jeta nuk Duket e Drejtë. . .

Nëse tregohemi të sinqertë, do të pranonim që të gjithë kemi thënë në zemrat tona, Përse? Kjo nuk është e drejtë! Perëndi, si ka mundësi që Ti lejon

Read More

10 Strategji për një grup studimi biblik të suksesshëm

Të mësosh Fjalën e Perëndisë është një privilegj i jashtëzakonshëm. Perëndia më ka bekuar me këtë privilegj për më shumë se 15 vjet. Ndonëse është privilegj, mund të

Read More

Shqetësimi

Një nga zakonet më shkatërrimtare që zë qeniet njerëzore, është njëkohësisht edhe aq i zakontë saqë shumë vetë e mendojnë po aq të natyrshëm, sa edhe frymën që

Read More