Besim, Jo Ndjenja

Sepse ecim me anë të besimit [ne e rregullojmë jetën tonë dhe sjelljen tonë sipas bindjes ose besimit tonë në lidhje me marrëdhënien e njeriut me Perëndinë dhe me gjërat hyjnore, me besim e pasion të shenjtë; kështu ecim ne] dhe jo me të parë. (2 e Korintasve 5:7)

Bibla na mëson të jetojmë me anë të besimit dhe jo me anë të shikimit dhe ndjenjave. Megjithatë, ka kohë kur Perëndia përdor rrethanat tona për të na folur neve. Për shembull, kur Deiv dhe unë po kuptonim se Perëndia po na fliste për të shkuar në televizion, të dy ne nuk dinim se si prodhohej një program dhe nuk mund ta bënim këtë pa pasur para. Ne nuk kishim asnjë mundësi që të siguronim para me mënyrat tona, ndaj duhej që Perëndia të siguronte. Ne i shkruam miqve dhe partnerëve tanë dhe nuk morëm asnjë kacidhe, ndaj nuk mund të bënim asnjë hap tjetër. Pavarësisht se sa besim kishim për të shkuar në televizion, ne duhet të kishim paratë gjithashtu. Ne besonim që Perëndia i kishte folur zemrave tona, por ne kishim nevojë që Ai të na fliste përmes situatës tonë. Ne duhet të dimë ndryshimin midis besimit, budallallëkut dhe supozimit. Do të ishte marrëzi për ne nëse do të hynim në borxhe për të dalë në televizion.

Supozojmë se një grua lutet dhe ndjen se duhet të shkojë të punojë për të ndihmuar familjen me shpenzimet. Ajo vendos të gjejë një punë, por ajo ka dy fëmijë të vegjël. Nëse ajo nuk mund të gjejë një dado të besueshme, ajo nuk mund të shkojë në punë. Kjo është një rrethanë për të cilën Perëndia duhet të kujdeset në mënyrë që ajo të ecë përpara. Nëse Zoti nuk e siguron kujdestaren e fëmijëve, atëherë asaj do t’i duhet të vërë në dyshim mendimet e saj për të shkuar në punë. Ndoshta Zoti po i tregon asaj se të qëndrosh në shtëpi me familjen në këtë moment të jetës është më mirë sesa të punosh.

Ne ecim me besim, por gjithashtu duhet t’i kërkojmë Perëndisë të na japë mençuri për të ditur kur t’i shpërfillim plotësisht rrethanat dhe kur t’u kushtojmë vëmendje rrethanave, sepse Ai po i përdor ato për të na folur dhe për të na udhëhequr.

Ndani përshtypjet tuaja me ne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Rreth Radio 7

Radio 7 hyri në tregun radiofonik shqiptar si një media që sjell një këndvështrim pozitiv për jetën! Radio 7 është një zë pozitiv përmes përzgjedhjeve muzikore të përditshme, programeve informative, educative dhe sociale. Ne përdorim parimet biblike në thelb të përmbajtjes së programeve tona, me dëshirën për të parë një shoqëri shqiptare ku vlerat mbrohen. Stafi dhe programet e realizuara i japin një rëndësi të veçantë mirëqënies fizike, emocionale dhe shpirtërore të çdo personi.

Licensuar në nëntor te vitit 2001, Radio 7 fillon transmetimet në 17 maj 2002 me një transmetues në malin e Dajtit, nga një studio modeste dhe me pjesën më të madhe të stafit si vullnetarë.

Është quajtur Radio 7 sepse simbolika biblike e numrit 7 është “dita e pushimit dhe paqes fizike dhe shpirtërore.” Nëpërmjet transmetimeve të saj Radio 7 kërkon t’ju jap dëgjuesve pushim dhe paqe pavarsisht se sa e zhurmshme është dita në qytetet ku jetojmë.

Radio 7 transmeton në Tiranë në frekuencën 97.7 fm, e duke filluar që nga vitet 2005-2007 jane shtuar 2 transmetues te rinj, nje ne Ardenice me qellim mbulimin me sinjal te ultesires perendimore dhe nje tjeter ne Petresh per mbulimin me sinjal te zones se Elbasanit. Sot Radio 7 transmeton ne tre frekuenca, 97,7 FM ne Tirane, 102,3 ne Elbasan dhe 88,2 ne Ardenice. Ne vitin 2009, Radio 7 ka filluar transmetimet ne internet ne www.radio-7.net.


Free!

REGJISTROHUNI