Lajmi Fundit
prev next

Këshilla në rast tërmeti

Këshilla në rast tërmetiKëshilla në rast tërmeti janë të rëndësishme sepse ai u përjetua nga të gjithë ne dhe pasojat mendore që la tek njerëzit do të ndihen deri pas disa javësh thonë psikiatrët.

The biggest earthquake in decades – Pray for Albania

Albania has been hit by a powerful nighttime 6.4 magnitude earthquake on Tuesday morning, causing several buildings to collapse. The quake lasted for about a minute. This has killed over 25 people and injured 600 more (equivalent to a war). There are still people under ruins. Authorities said rescue work was "extremely difficult."

Tërmet me epiqendër në Durrës

TermetLe të jemi në lutje dhe të kërkojmë mëshirën e Perëndisë për situata të tilla. Pavarësisht gjithçkaje, Perëndia është shkëmbi ynë.

Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Fëmijëve

20 nëntori është shënuar në kalendar si “Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Fëmijëve”. Përcaktimi i kësaj dite ka marrë shkas nga Konventa për të drejtat e fëmijëve, e miratuar nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara në 20 Nëntor 1989. Gjithashtu kjo ditë ka për qëllim të jetë ditë aktivitetesh për të promovuar idealet dhe objektivat e Kartës për të Drejtat e Fëmijëve si dhe mirëqenien e fëmijëve të botës.

“Lëvizja Protestante te shqiptarët, 1816–1908” – Promovimi i librit

Lëvizja Protestante te shqiptarëtU promovua ditën e hënë në Prishtinë libri “Lëvizja Protestante te shqiptarët, 1816–1908” nga David Hosaflook.

Pastor Femi Cakolli vlerësoi këtë vepër duke thënë: “Nuk po mbajmë sot në dorë vetëm një libër, por një bibliotekë të një çështje me rëndësi e interes sa shpirtëror po aq edhe kombëtar siç është lëvizja protestante midis shqiptarëve.”

Këpucët e Krishtlindjes – Isha i zbathur dhe ju më mbathët

Dhuruesit bujarë dhe fëmijët që u gëzuan Dhjetorin e 2018-tës me Këpucët e Krishtlindjes, janë ende në mendjen tonë! 600 palë këpucë të reja ngrohën këmbët e vogla dimrin e kaluar, dhe ne presim që këtë vit të bëjmë akoma më shumë fëmijë të lumtur e këmbë të ngrohta!

Jeta e shpejtë – 5 arsye përse duhet ta ulësh ritmin

Teknologjia padyshim që nuk e ka zvogëluar kohën e lirë. Këta ekspertë nuk e parashikuan që ne do të mbushnim hapësirat mes orëve produktive me më shumë produktivitet.

Dhe sot, ne jemi të dhënë pas shpejtësisë. Ky pasion është shumë i përhapur, i është dhënë dhe një emër...sëmundja e të shpejtuarit.

Sëmundja e të shpejtuarit është përkufizuar si “një përpjekje e vazhdueshme për të përmbushur më shumë detyra dhe për të marrë pjesë në më shumë ngjarje në pak kohë, shpesh përballë kundërshtimit, të vërtet ose të imagjinuar, nga njerëz të tjerë.

Zhvillimi i trurit te femijët ndikohet nga koha para ekranit.

Zhvillimi i trurit te femijët ndikohet nga koha para ekranit, sipas një studimi të funidt. Epoka e medias i ka bërë shërbimet dixhitale më të aksesueshme për këdo, duke përfshirë fëmijët e vegjël.

Një studim i ri në Spitalin e Fëmijëve Cincinnati zbuloi që fëmijët e vegjël po qëndrojnë më shumë përpara ekraneve se sa është e rekomandueshme.

Në 2016-ën, Akademia Amerikane e Pediatrikëve (AAP) krijoi udhëzime për prindërit që t;i referoheshin.

Fidani i përçmuar – Zoti nuk heq dorë kurrë.

A keni hequr dorë nga vetja dhe nga të tjerë? Perëndia nuk e ka bërë. Ai nuk heq dorë kurrë. Nëse Ai nuk heq dorë, por ne pse duhet ta bëjmë? A nuk është Ai që e bën punën me anë të Frymës? A nuk është Ai që bën që “pema” të japë fryt? A nuk jemi ne duart dhe këmbët e Perëndisë? A nuk është Fryma që nëpërmjet nesh ndërton? A nuk është Perëndia Autori i Plotësonjësi i vërtetë? A nuk është Perëndia Ai që e përfundon punën e nisur?

Një ide për darkë – Fokusohu tek Familja

Nëse je aq i bekuar sa të kesh një familje të madhe që jeton aty afër, përse të mos ringjallësh traditën e darkës familjare që po neglizhohet shpesh?

Në dekadat e kaluara, darkat e mëdha të së dielës me kushërinjtë ishin tradita shumë të përhapura. Gjyshja në kuzhinë, duke përgatitur ushqimin; fëmijët duke luajtur me kushërinjtë e tyre në oborr; xhaxhallarët të mbledhur derisa festa e këndshme të ishte gati në tavolinë.

 Page 5 of 49  « First  ... « 3  4  5  6  7 » ...  Last »