Lajmi Fundit
prev next

Besimi në çfarë?

 Ti do të pranohesh në parajsë vetëm në qoftë se e vendos besimin në Jezus Krishtin. Bëje këtë gjë sot. 

Të parin

Ndërsa e ndaja këtë me miqtë e mi, një prej tyre më tha, ‘Mendoj se Perëndia është më i interesuar për ty se sa për shtegun e tij për ty.’ Kjo solli ndryshim tek unë. Kur ne kërkojmë Perëndinë të parin, zbulojmë karakterin e tij..." 

Diçka mungon

 Mos thuaj vetëm unë e dua Perëndinë; tregoje këtë gjë. Shijoje këtë ditë dhe shiko për mundësi për të treguar besimin tënd në Perëndinë duke e kënaqur atë në mënyrën sesi vepron çdo ditë.

Lejo Perëndinë të të mbajë

“Të gjitha këngët që kam shkruar janë frymëzuar nga mësimet që kam ndarë me adoleshentët në grupin e të rinjve. Për 20 vite kam qenë drejtuesi i tyre dhe përpara se të filloja të shkruara këngë kam qenë pastor. Doja që t’u mësoja atyre përmes këngëve, sepse ishin më të interesuar.

Lutje falenderimi

 Ai do që t’i dëgjoj kërkesat e tua, por ndonjëherë, duhet thjesht t’i japësh Atij lavdërimin tënd. Ai e meriton atë. Pse të mos ndalosh për një moment që t’i thuash Atij për disa gjëra për të cilat je falenderues dhe që t’i thuash gjithashtu që ti e do Atë.

Efektet emocionale të ngjyrave

COLOURSLe të flasim për  rëndësinë e ngjyrave. Na rrethojnë ngado. Studimet e shumta lidhur me to, tregojnë se ndikimi i tyre psikologjik dhe fizik, është i pamohueshëm në jetën tonë. Marketingu i përdor ngjyrat për të identifikuar produkte dhe për të influencuar njerëzit në blerje.

Mirënjohja

10-thankfulNdër gabimet më të shpeshta që bëjmë, është se harrojmë të ndjejmë mirënjohje për gjithçka kemi të pranishme  në jetën tonë. Duhet të jemi mirënjohës për shtëpinë , për miqtë tanë, për shkollën, për shëndetin tonë. Në revistën “Time”  është paraqitur një studim ku tregohet se  përse të qënurit mirënjohës, na e bën jetën më të mirë.

Zgjidhja e fashës

 Jezusi ishte miku i jo besimtarëve, gjithashtu, por Ai asnjëherë nuk  ndoqi veprimet e tyre të gabuara.

Si ka mundësi

maxresdefault Ndërkohë që dëgjoja këngën, fjalët morën jetë dhe lotët më rrodhën mbi fytyrë.  Nuk e besoja dot që po reagoja në mënyrë të tillë ndaj kësaj kënge. U kujtova  për kohën kur meritoja më të keqen në jetën time dhe kur Perëndia më kishte  çliruar plotësisht. Ai i lau duart e mia të ndotura dhe i bëri të pastra.

 Page 48 of 49  « First  ... « 45  46  47  48  49 »