Lajmi Fundit
prev next

Thuaj zemrës të rrahë sërish

PCD-ArtistKur e dëgjova këtë histori, mendova, më duhet të shkruaj një këngë. Ka kaq shumë njerëz që përjetojnë kaq shumë thyerje në zemër, edhe pse Perëndia ynë na ka shpëtuar dhe na ka riparuar me hirin e  tij, ndonjëherë jemi vetë ne ata që duhet ti themi zemrës sonë të rrahë sërish, të dashurojë sërish, të shpresojë sërish. 

Miriam kujdeset për Mosiun

Perëndia jep udhëzime specifike  për sa i përket marrëdhënies prind/fëmijë. Pjesa juaj është që të nderoni prindërit tuaj. Kjo do të thotë të tregoni respekt, dashuri dhe bindje. Kjo do të thotë që ju të bëni sa mundeni për t’i ndihmuar ata. Ata ndoshta nuk kanë nevojë që të kujdesen për një fëmijë të vogël, por ka shumë mënyra të tjera të dobishme për t’i ndihmuar. Kujto se sa shumë prindërit bëjnë për ty dhe mos murmurit kur ata kanë nevojë për ndihmë si këmbim.    

Shumë vonë

 Sokoli i tregonte nënës së tij plot entuziazëm: “Mami a e dëgjove se tek kopshti zoologjik do të na lënë që të ushqejmë gjirafat! A mund të marr para me vete në rast se më duhet të blej ushqim për t’i ushqyer? Ndonjëherë ata ofrojnë xhiro me deve! A ke hipur ndonjëherë mbi një deve?” Sokoli nuk mund të ulej akoma.   

Kufi për frikën

Provoni ta luftoni frikën me frikë. Ndërtoni një kufi për frikën rreth zemrës suaj tani ndërsa keni frikë Atin tuaj qiellor. Thënë ndryshe, ndërsa nderoni, respektoni, i bindeni dhe besoni Zotin. Besojini në çdo rrethanë dhe dijeni se Ai është në kontroll të gjithçkaje.  

Efektet psikologjike të muzikës

  Shpesh njerëzit kanë pyetur: Si do të ishte bota pa muzikë?  Muzika është një faktor që ndikon thuajse përditë tek ne. Ajo  nuk ndihmon vetëm  ndjenjat tona. Studimet tregojnë se ndikon shumë më tepër  se kaq...

Durimi

lost_time_by_vanleith-d4em3seKur je i përfshirë në një situatë  të caktuar, shpesh dëgjon njerëz që të thonë se duhet të kesh durim.  Mendoni, përse ata në vend t’ju japin një zgjidhje, ju thonë të keni durim?  Në këtë  epokë moderne që po jetojmë,  shumë nga ne  bezdisen lehtësisht  edhe nga gjëra të vogla...

Diçka për të vënë në praktikë

 Besojini Zotit për ndihmë dhe tregojini qëndrimin tuaj. Kërkojini Atij mençuri dhe kurajë për t’u përballur me sfidat që ju kërkojnë t’iu përmbaheni parimeve të mbështetura në Fjalën e Tij, në Bibël. Pastaj, me ndihmën e Tij, qëndroni në atë që besoni

Përdore Dritën

vajze ne pyllKa një dritë që mund të ndihmojë ty të ëshohësh atë që duhet ndërsa ecën çdo ditë—një dritë që do të ndihmojë ty të shmangësh grackat e jetës. Është drita e Fjalës së Perëndisë, Bibla. A e përdor ti? A e lexon ti atë rregullisht? Kërko ndihmën e Perëndisë çdo ditë. Ai do të përdorë Fjalën e Tij që të tregojë ty se çfarë është e drejtë. Përdore dritën që është e vlefshme për ty.  

Gjëegjëza

 Mos u mashtro prej atyre që shpallin se e besojnë Biblën, por refuzojnë që ta besojnë të gjithë atë. Ata do ta përdorin Biblën për të provuar gjithë llojet e gjërave, kështu që kushtoji një vëmendje të veçantë asaj që thuhet me të vërtetë në çdo temë. Kushtoi vëmendje të veçantë se çfarë thuhet për Jezusin.

Good Good Father, kënga më e pëlqyer e momentit.

 "Kjo është një nga ato këngë që të befason që në momentin kur e krijon. Më pëlqen të flas për këtë këngë, sepse nuk kam asnjë lidhje me të, më kujtohet që gruaja ime ma tregoi dhe thashë kjo është e pabesueshme është mahnitëse dhe ndonjëherë kur një këngë të prek në një mënyrë të veçantë atëherë e di se është e fuqishme. “
 Page 47 of 49  « First  ... « 45  46  47  48  49 »