Lajmi Fundit
prev next

Dy Davidë

A duket sikur nuk ke asgjë emocionuese ose interesante për të bërë? Dije se çdo moment që Perëndia të jep ty është i çmuar—kohët e qeta, ato të ngarkuara  dhe argëtuese. Si Davidi në Bibël, përdore kohën tënde me urtësi. Përgatitu tani për çdo gjë që Perëndia ka për ty në të ardhmen. Përdore gjithë kohën tënde në mënyrë përfituese, si  përmes të lexuarit, të luajturit, të punuarit, të shërbyerit ose duke  shërbyer, ndërsa zhvillon dhuntitë  që Perëndia të ka dhënë.

6 herë kur mund të thoni “Jo”

Young woman think with yes or no choice looking up isolated on white background

Young woman think with yes or no choice looking up isolated on white background

Duhet të mësojmë që të themi jo pa pasur ndjesi faji. Është në rregull, madje është e shëndetshme  të vendosësh kufij.  Duhet të mësojmë që të respektojmë dhe të kujdesemi edhe për veten.  Kështu pra jepini leje vetes që t’u thoni jo gjërave që ju bëjnë të palumtur, apo ju marrin shumë energji...

Krizë imagjinate tek fëmijët

little blond girlPër çdo ditë fëmijët tanë janë të ekspozuar ndaj një sërë imazhesh nga televizioni, billboard-et, dhe interneti. Një fëmijë ekspozohet mesatarisht  ndaj 1000 imazheve në ditë.  Këto imazhe nuk janë asgjë tjetër veçse ushqim i keq dhe mbeturina për trurin. Ato dëmtojnë seriozisht aftësinë tonë për të imagjinuar, për të menduar simbolikisht dhe për të krijuar...

Janë dhënë për t’u përdorur

celsa per femije telefoni 123 A mund ta imagjinosh sesi do të ndiheshe,  nëse kjo do të ndodhte? Po për sa i përket dhuntive që Perëndia të ka dhënë ty? A i përdor ato, apo  refuzon të përdorësh dhuntitë e tua nga frika e dështimit?  Apo  sepse je shumë i zënë?  Ose, sepse s’e ndjen, që ta bësh? Perëndia do që të përdorësh talentet e tua, jo që t’i fshehësh ato në një raft.  

Më në fund unë shoh arsyen

Në këtë histori prekëse artistja Lacey Sturm, tregon se si i shpëtoi vetëvrasjes. Ajo gjeti një arsye për të vazhduar jetën! Ndaje këtë arsye për të jetuar me dikë tjetër!

Një autor i njohur

Living Books

Në qoftë se njeh Jezusin si shpëtimtarin tënd, atëherë po, njeh. Përmes Frymës së Shenjtë, Perëndia i tregoi njerëzve (si Mosiut, Palit dhe Gjonit) se çfarë të shkruajnë në Bibël. Ai është Perëndia, jo ndonjë person. Ai  është autori i vërtetë i Biblës. Dhe Perëndia e shkroi atë veçanërisht për ty. A e lexon ti atë? A i kushton vëmendje se çfarë thotë Bibla? Herën tjetër që lexon Biblën, mendo për atë , si mesazh prej Perëndisë, i cili të tregon ty diçka që Ai do,  që ti të dish.

 

Fryma e Shenjtë është Perëndi

Në qoftë se ti nuk je një i krishterë, Ai është duke të nxitur që të vish te Jezusi. Në qoftë se tashmë e njeh Jezusin, Fryma e Shenjtë jeton në ty dhe të ndihmon të kuptosh të vërteta shpirtërore. Ai të bind për mëkat  kur ti  humbet apo rrëshqet, nga rruga që Perëndia do që të marrësh. Ai të ngushëllon dhe të  inkurajon kur problemet vijnë. Fryma e Shenjtë është Perëndi dhe është e mrekullueshme të dish se Ai është gjithmonë me ty.

Ja ku del dhe dielli (vazhdon.)

Ai është të dyja këto bashkë - por gjithashtu është shumë më shumë se kaq...Ai është Perëndia! Kur ti mëson  gjëra të mëdha dhe të mrekullueshme mbi të, ti po mëson për Perëndinë. Fakti më i mrekullueshëm, është se Jezusi të jep ty mundësinë që të bëhesh bir i Perëndisë. Sepse Ai është Perëndi , Ai ishte në gjendje të merrte dënimin që ti meritoje. Ti ke nevojë që thjesht të besosh tek  Ai, si Shpëtimtarin tënd  që të çliroi nga mëkatet.

Fituesit e edicionit të 58 të çmimeve Grammy

Edicioni i 58 i çmimeve  Grammy është mbyllur me sukses ku u ndanë çmimet për fituesit e kategorive të rëndësishme muzikore gjatë një transmetimi live në rrjetin televiziv CBS.  Muzika e Krishterë bashkëkohore vlerësoi artistet më të mirë.  Trofetë e Grammy i ngritën emrat më të spikatur dhe të pëlqyer të muzikës bashkëkohore .  Një nga ata që festoi këtë mbrëmje ishte dhe TobyMac.  

Shtatë këngët që ju inkurajojnë të besoni

Shpesh herë jemi të pasigurt në lidhje me besimin. Këto 7 këngë do t’ju  inkurajojnë të merrni  guxim dhe të keni besim tek Perëndia, në punë, në shkollë, në lagjen tuaj apo kudo tjetër. Pasi të keni dëgjuar të vërtetën e asaj që Perëndia ka bërë për ju dhe të kuptoni  se sa të dëshpëruar janë njerëzit rreth jush, se kanë nevojë për dashurinë e tij dhe shpresë për jetën e përjetshme, ju mund të ndani dashurinë e Perëndisë me vendosmëri.
 Page 45 of 49  « First  ... « 43  44  45  46  47 » ...  Last »