Lajmi Fundit
prev next

Ndihmo fëmijët të gjejnë thirrjen e tyre

Detyra e çdo prindi është ta drejtoj fëmijët e tij në planin që Zoti ka për ta, bazuar në veçantitë e tyre si fëmijë të Perëndisë. Lexoni disa këshilla se si prindërit  mund t'i ndihmojnë fëmijët të gjejnë thirrjen e tyre

Shpresë në kohë sprove

Këta të krishterë po kalonin persekutimin më të pabesueshëm, më intensiv dhe megjithatë besimi i tyre i jashtëzakonshëm bëri që apostulli Pal të përdorte një fjalë që ai kurrë nuk e përdori askund tjetër në të gjitha letrat e tij.

Dritën Ndriço

Në zemrën time është muzika, adhurimi, ungjilli, muzika ungjillore, pra disa gjëra që janë shumë të nevojshme në kishën shqiptare.

Beteja është e Zotit

Rebecca St. James sjell besim dhe shpresë përmes një melodie të bukur duke i dhënë brezit të ri këngën e tyre të besimit në kohë stuhie.

Përse njerëzit ecin në jetë pa patur drejtim?

Një anije e pa ankoruar e cila ndodhet në mes të stuhisë, shkon ngado që ta çojnë dallgët. Edhe në mot të mirë, anija do të shtyhet pa një drejtim nga forca e ujit, nëse nuk ka një kapiten që ta drejtojë.        

Të lutemi për brezin e ri

Nëse vërtetë dëshirojmë që Zoti të punojë në jetët e fëmijëve tanë, ne duhet kemi prioritet në jetë të luturit për ta. Pavarësisht se sa e zënë është jeta jonë, ne nuk duhet të jemi kurrë aq të zënë sa të mos lutemi. Kur bëhet fjalë për të rinjtë tanë, ky duhet të jetë prioriteti ynë.

Inkurajim në kohë të vështira

Deri sa të mësojmë se gëzimi ynë nuk mund të bazohet tek rrethanat tona, ne nuk do të kemi gjë tjetër, veçse një përvojë të lëkundur, që shkon poshtë e lart, poshtë e lart. Ne duhet të gjejmë një mënyrë për të qenë të lumtur, edhe atëherë kur rrethanat tona nuk janë siç i duam, apo kur nuk marrim një mrekulli aq shpejt sa do të donim, apo edhe kur njerëzit që na rrethojnë, nuk janë siç ne do të na pëlqenin dhe vazhdimisht na acarojnë apo na zhgënjejnë.

Dy fjalë për ata që luftojnë me ankthin dhe frikën

Besimi është i domosdoshëm kur stuhitë e jetës na mbështjellin dhe na lëndojnë. Nuk e vë në dyshim që edhe ju e keni përjetuar vështirësinë për të qëndruar ndërsa dallgët e ankthit dhe frikës kërcënojnë ta kthejnë përmbys varkën tonë të vogël, veçanërisht në këto kohë.
 Page 1 of 9  1  2  3  4  5 » ...  Last » 
X