Perëndia na bekon për besnikërinë tonë!

Kur vizitorja i Kris Hagait mbërriti te dera, Krisi po ushqente djalin e tij të rritur, Xhonin, i cili kishte paralizë cerebrale për shkak të neglizhencës nga ana

Lexoni më tej

Ja rruga për t’u kthyer në shtëpi!

Çfarë e bën shtëpinë një ambient familjar? Kur kërkova në internet për këtë pyetje, lexova këtë: Shtëpia është një vend ku ndjen ngrohtësi dhe rehati… Shumica nga ju

Lexoni më tej

Kur nuk e kupton se çfarë po bën Perëndia!

Ndonjëherë Perëndia lejon përvoja të dhimbshme në jetën tonë dhe ne thjesht nuk e kuptojmë arsyen. Ju e dini që Perëndia mund të shërojë, por me raste Ai

Lexoni më tej

Çfarë na nevojitet në kohë të tilla?

Së fundmi unë kam dëgjuar një himn të vjetër që, për t’ju thënë të vërtetën, e kam harruar. Mund të jetë himn i vjetër, por pa dyshim që

Lexoni më tej

Ju keni talente!

Kur fëmijët e mi ishin të vegjël, unë pyesja veten se sa shumë duhej t’i përgëzoja ata. Nuk doja që ata të bëheshin mendjemëdhenj dhe të mendonin se

Lexoni më tej

Frikë apo dashuri?

Vini re këtë varg nga Bibla: “Në dashuri nuk ka frikë, madje dashuria e përsosur e nxjerr jashtë frikën.” (1 Gjonit 4:18). Nuk e di pse, por e

Lexoni më tej

Ka ardhur koha të kërkoni Zotin!

Në librin e saj “Kuti Alabastri”, Ione Denton tregon për  një ditë kur po shikonte nga dritarja djalin e saj pesëvjeçar, Erik, që po përpiqej të mësonte biçikletën.

Lexoni më tej

Të kujdesemi për njëri – tjetrin!

A e dini se sa herë është përdorur fraza “njëri-tjetri” në Bibël? Ndoshta do të habiteni po t’ju them se është përdorur 448 herë—të paktën në versionin King

Lexoni më tej

Cili është kuptimi i vërtetë i dashurisë?

“Çfarë është dashuria?” Një grup profesionistësh ia bënë këtë pyetje një grupi fëmijësh nga katër deri në tetë vjeç. Përgjigjet që morën ishin më domethënëse nga sa e

Lexoni më tej

Pse të më dojë Zoti mua?

A e keni ndonjëherë të vështirë të besoni në dashurinë e Zotit, që Ai ju do me të vërtetë? Ndoshta jeni aq i vetëdijshëm për dobësitë tuaja, saqë

Lexoni më tej