Lajmi Fundit
prev next

Familja e përzier

Çdo individ duhet të bëjë të gjitha përpjekjet për të promovuar paqen e për ta ndërtuar njëri tjetrin në mënyrë që familja të lidhet me dashuri dhe unitet. “Le të ndjekim, pra, ato që ndihmojnë për paqe dhe për ndërtimin e njëri-tjetrit.” (Romakëve 14:19)

Thirrja e Zotit për ty…

Zoti ka një thirrje të veçantë për jetën e secilit person. Sidoqoftë, përgjigjja jonë ndaj thirrjes së Tij përcakton nëse do të jemi ndjekës të guximshëm apo fëmijë rebelë.

Largo turpin prej teje…

Turpi është një emocion i fuqishëm dhe i dëmshëm. A keni ndjerë ndonjëherë turp apo siklet? A keni pasur ndonjëherë turp për dikë tjetër? Turpi është  fëmija i frikës dhe kushëriri i ndrojtjes. Frika dhe turpi janë të lidhura ngushtë. Kur kemi frikë nga ajo që të tjerët mendojnë për ne, ndihemi të turpëruar dhe përpiqemi të fshehim "fajet" tona prej tyre.

Merr zemër dhe ji i fortë!

Megjithëse kemi besim se Zoti ka fuqinë të na çlirojë nga çdo situatë apo rrethanë në jetë, ne shpesh humbasim shpresën ndërsa përpiqemi të gjejmë zgjidhje për problemet tona. Fakti mbetet që pavarësisht përpjekjeve më të vendosura për ta bërë jetën të funksionojë në mënyrë harmonike, ne kemi nevojë për Jezusin.

Rruga drejt paqes…

Njerëzit që janë në dhimbje, kanë nevojë për paqe. Shumica e atyre që vuajnë nga dhimbjet kronike mendojnë: Nëse do të mund ta hiqja qafe këtë sëmundje, do të kisha paqe. Por paqja nuk varet nga gjendja e mirë shëndetësore. Kur përplasesh nga erërat e vështirësive, zemra e cila është e mbrojtur në duart e Perëndisë, ende prodhon një jetë e cila është plot kuptim dhe qëllim.  

7 Vargje për Ditën e Zgjedhjeve

Pas një fushate elektorale të gjatë, të vështirë dhe të zhurmshme, le të lejojmë fjalën e Perëndisë të na inkurarojë. Lexoni dhe kujtoni që këto janë fjalët e Perëndisë. Fjala e tij është më e fuqishme se çdo fjalë tjetër në këtë botë.

Një miqësi e Perëndishme

Një miqësi e perëndishme është një marrëdhënie mbështetëse, e mbushur me shërbim dhe dashuri të ndërsjellë. Miqtë e perëndishëm kërkojnë mirëqenien e miqve të tyre dhe gjejnë gëzim në prosperitetin e tyre. Ata ndjejnë gëzim trishtim dhe pikëllim së bashku me miqtë e tyre.

Shpreso tek Zoti!

Tek Psalmet 42 dhe 43, psalmisti thotë se përgjigjja ndaj depresionit emocional është shpresa. Tri herë ai e inkurajoi veten të "shpresonte te Zoti".

Si të reagojmë ndaj stuhive të jetës?

Ka shumë mënyra se si ne mund të reagojmë ndaj një stuhie. Ne mund të përpiqemi të ikim nga burimi i tij, ose mund ta mbajmë veten aq të zënë, sa të mos kemi kohë për të menduar për të. Por këto metoda njerëzore nuk do ta ndalojnë stuhinë, as nuk do të na ndihmojnë të mësojmë prej saj dhe ta përdorim atë për të mirën tonë dhe të të tjerëve.
 Page 1 of 6  1  2  3  4  5 » ...  Last »