Lajmi Fundit
prev next

Adi Sipri

“Nuk ka asgjë të keqe t’i këndosh dashurisë apo natyrës. Por unë gjej kënaqësinë në t’i kënduarit Perëndisë për të cilin, vetë kënga është bërë.”

Juliana Pasha

Juliana Pasha lindur më 20 majit te vitit 1980 në qytetin e Burrelit. Juliana është një nder zërat më të mirë të muzikës shqiptare. Një nga këngëtaret më të njohura shqiptare një zë i mrekullueshëm dhe fituese e shumë çmimeve të para. Vokali i saj është shpërthyes dhe tepër i bukur dhe vlerësuar nga shumë artistë të ndryshëm. Që në fëmijëri ajo është marrë me muzikë.

Phil Wickham

Kur rritesh në një familje të krishterë ka gjithmonë një moment thelbësor kur besimi kthehet në një zgjedhje personale. Për artistin nga Kalifornia Phil Wickham, momenti kur zgjodhi besimin në moshën 12 vjeçare, do të formonte të ardhmen e tij si drejtues adhurimi.
Phil filloi të drejtonte adhurimin për të rinjtë në kishën e tij lokale, prindërit e tij e inkurajuan jo vetëm që të mësonte të këndonte këngë të njohura adhurimi por dhe që të kompozonte këngët e tij; kjo ishte një sfidë që ai e pranoi me gëzim.

Hektor Kollonata

Hektori ka filluar të luaj në kitarë edhe të këndojë që në moshën 6-vjeçare. Babai i tij i mësoi disa akorde në kitare dhe më pas ai filloi vetë të praktikohej. Hektorit i pëlqente të këndonte dhe të luante kitarë në çdo moment, as vetë nuk e kuptonte pse e bënte ketë gati çdo ditë, por sot kur e mendon është se diçka e shtynte brenda vetes përtej dëshirës apo pasionit të tij. Në moshën 11 vjeçare, Hektori filloi të shkonte në kishë dhe i besoi Jezusit si Zot dhe Shpëtimtar.

Bethel Music

Bethel Music është një komunitet adhuruesish dhe artistësh pjesë e shërbesës së adhurimit në kishën e tyre lokale në Kaliforni. Ata punojnë si një skuadër këngëtarësh, muzikantësh dhe adhuruesish që kërkojnë me pasion praninë e Perëndisë në miqësitë, shërbesën dhe adhurimin e tyre. Në faqen e tyre në internet ata thonë, “Bethel Music synojnë të shkruajnë këngë që shprehin se kush është Perëndia dhe se cilët jemi ne në Të; ata përcjellin adhurim për çdo stinë me anë të tingujve te tyre.”

Danja Gremi.

Danja Gremi është një adhuruese e re me zemër të madhe për të kënduar dhe adhuruar Zotin. Këngëtarja është pjesë e adhurimit në kishën e saj. Me një zë tepër melodioz, Danja ka vendosur qe çdo gjë t’ia përkushtoj Krishtit dhe talentin e saj. Në fëmijërinë e saj familjarët e kishin zakon të mblidheshin dhe të këndonin deri në mesnatë, edhe fëmijët mblidheshin pas tyre dhe këndonim me gjithë forcën dhe entuziazmin.

Steven Curtis Chapman

Gjatë 20 viteve të fundit , muzika dhe adhurimi kanë ecur me hapa të mëdhenj. Muzika e krishterë është kthyer tashmë në një industri të madhe. Pothuajse çdo artist ka lënë gjurmët e tij gjatë viteve, duke kontribuar në muzikë me synimin që të lavdërojnë Perëndinë.
Një rast i jashtëzakonshëm është Steven Curtis Chapman , i cili ka fituar më shumë çmime se çdo artist tjetër në historinë e muzikës së krishterë deri më tani.

Aurel Duro

Hapat e parë në muzikë për Aurel Duron,lidhen ngushtë me besimin në Krishtin në jetën e tij. Në moshën 15 vjeçare ai filloi të ushtrohej në kitarë, që për të ishte një instrument për të shprehur dashurinë e tij ndaj Zotit. Aurel Duro është nga qyteti i Korçës, është nxitur dhe rritur mes miqve dhe moshatarëve të tij për të ecur përpara me muzikën.

Jesus Culture

Jesus Culture është një lëvizje globale, për të rizgjuar zemrat në adhurim dhe për të shfaqur dashurinë dhe fuqinë e Perëndisë kudo ku shkojnë. Jesus Culture janë të apasionuar që të shikojnë qytetet, kombet, të transformohen. Këtë e bëjnë përmes konferencave, eventeve, adhurimit, kurrikulave dhe tani përmes një kishe lokale. Jesus Culture vazhdon të rritet në përpjekjet e saj për të afruar të rinjtë dhe për ti pajisur ata që t’i shërbejnë një bote të thyer.

Micheal W.Smith

Perëndia është besnik! Tani e di se çfarë ka vlerë.! Po të shesësh miliona albume nuk të jep paqe, unë e di cila është shpresa ime. Nuk është të jesh një njeri me famë. Këto gjëra shpejt veniten dhe nuk zgjasin. Paqja ime më e madhe, është që e di se kush jam, jam bir i Mbretit të Universit. Kam gjetur identitetin tim në Krishtin.”

 Page 1 of 2  1  2 »