Lajmi Fundit
prev next

Të Hënat mund të jenë një pengesë nëse nuk i merrni me pozitivitet . Flasim pak për tri mënyra që mund të na i bëjnë të Hënat argëtuese :

1. Domino kohën – Zgjohu mjaftueshëm herët sa për të bërë diçka frymëzuese dhe të keni kohë për të shkuar në punë në kohën e duhur ( në qoftë se ju punoni 8 deri në 4) . Unë nuk e kam orarin 8-4 dhe përsëri mendoj se është më mirë për mua të zgjohem më herët ( edhe pse unë jam një person që e ka qejf gjumin dhe e kam të vështirë të cohem nga shtrati ) . Kuptova se duke qëndruar zgjuar gjatë natës , kur të gjithë të tjerët janë ende në gjumë, ndikon në zgjimin me vonesë në mëngjes. Të zgjohem herët çdo ditë, në fillim ka qënë e vështirë për mua, unë do të mbani atë të vërtetë , por çdo herë që zgjohem herët unë ndjehem sikur jam duke dominuar kohën dhe të mos humbur kot atë. Nuk po them që të gjithë duhet të zgjohen që në 5 , por në qoftë se jeni një person që keni nevojë për disa minuta më tepër për tu bërë gati , është një mundësi e përsosur që ju mund të përdorni për ti bërë gjërat gati në kohe dhe të ndiqni ëndrrat tuaja .

2. Përdoreni të Dielën si ditën e gjykimit . E kam fjalën që të përdorni të dielën si një ditë për të parë se çfarë shkoi keq javën e kaluar dhe dhe cfarë duhet të bëni këtë javë për ti korrigjuar këto gabime . Për shembull , javën e kaluar unë u zgjova të hënën pa ndonjë plan apo strategji për javën dhe fillova ditën time si shpirt i lirë që jam dhe disa gjëra mbetën pa u realizuar sepse nuk kisha një plan të mirëfilltë për ti menaxhuar ato . Këtë javë unë do të bëj atë që kam qenë duke bërë kohët e fundit për tu futur përsëri në shinat e duhura. Të dielën në mbrëmje kam menduar rreth gjërave të kaluara dhe shkrova gjërat që duhet të kryej dhe vura re që fajtori kryesor që kam dështuar javët e fundit për të realizuar objektivat e mia ka qënë pika 1 ( Zgjimi me vonesë )

3. Përdorni Qytetin tuaj për frymëzim … Unë e kam vënë re se trafiku në qytetin tim ( Tiranë ) rëndohet cdo ditë e më shumë gjatë ditëve në vijim . Është më e lehtë për mua që të shkoj nga shtëpia ime apo nga cdo periferi e Tiranës për në qëndër , gjatë ditës së hënën se në çdo ditë tjetër . Për disa arsye ka më pak trafik dhe rrëmujë . Unë ende nuk e di  pse ndodh kjo , por kështu është e vërteta . Zbuloni se çfarë të frymëzon dhe stimulon trurin tuaj dhe ju motivon në qytetin tuaj dhe përpiquni të kënaqeni me ato gjëra që qyteti juaj ju ofron.

Kujtimet më të bukura
Mëngjes energjik

Comments.

Currently there are no comments related to this article. You have a special honor to be the first commenter. Thanks!

Leave a Reply.

* Your email address will not be published.
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>