Lajmi Fundit
prev next

Të plotësuar në Krishtin…

Sa të “plotësuar” jeni në jetën tuaj? Sa të plotë ndiheni? Në kohë zhgënjimi ose krize, ju mund të mendoni: Nuk i kam gjërat e nevojshme. . . . Nuk mund t’ia dal e vetme. Shumë mendojnë se nuk janë të plotë, nëse nuk janë të lidhur me dikë tjetër. Sidoqoftë, nëse ju vërtet e keni lejuar Krishtin të vijë në jetën tuaj si Zotin dhe Shpëtimtarin tuaj.

Eshtë në rregull të kërkoni ndihmë

Mund të ketë shumë arsye që nuk iu lejojë të kërkoni ndihmë, ndoshta sepse nuk doni të jeni barrë për të tjerët, keni frikë se mos problemi juaj merret vesh ose mendoni se mund ta zgjidhni vetë. Ka shumë arsye  pse nuk mund të kërkoni ndihmë, por po të mos e bëni këtë mund të jetë një gabim.

Si të jesh një lider i suksesshëm në 2021?

Pavarësisht nëse e besoni apo jo, në një farë mënyre apo në një tjetër në jetën tuaj, ju jeni një udhëheqës! Mund të jeni një prind, një shef, një menaxher ose thjesht udhëheqni në një farë aspekti. Janë  5 mënyra që personat udhëheqës, por edhe çdo individ tjetër duhet të ketë parasysh në mënyrë që jo vetëm të përmirësoni jetën tuaj, por edhe të ngrini lart jetën e të tjerëve.

Si të silleni me fëmijët tuaj adoleshentë

Normalisht, vitet e adoleshencës janë kohë trazirash si për adoleshentët edhe për prindërit. Ato kalojnë furishëm  si shakullima të pakontrolluara duke sjellë ndyshime emocionale, sociale dhe fizike. Ato cënojnë shpresat dhe ëndrrat e prindërve dhe trondisin të gjithë bazën e familjes. Edhe ata të cilët kanë një familje të perëndishme dhe ofrojnë dashuri të pakushtëzuar mund ta gjejnë veten e tyre në këtë dhimbje të jashtëzakonshme të “tornados në adoleshencë.”

Si të reagosh përballë sfidave

Si reagoni kur sprovat e forta shpërthejnë në qiellin e jetës suaj me diell? A shqetësoheni dhe merakoseni duke kërkuar zgjidhjen? Në vend të kësaj, kuptoni që prania e sprovave në jetën tuaj tregon se nëpërmjet jush Perëndia po përpiqet të japë një mesazh. Mbase prirja juaj është që të mos i pranoni faktet, të fajësoni të tjerët ose të zhyteni në vetëmëshirim. Pavarësisht raportimit të kohës, kuptoni që Fryma e Krishtit jeton në ju dhe ju mund të jetoni në mes të erërave të fatkeqësive.

4 Shkurti, Dita Botërore e Luftës Kundër Kancerit

Kjo ditë është një mundësi për të rritur ndërgjegjësimin e luftës kundër kancerit, si dhe për të treguar se zgjidhjet nuk janë të pamundura; ato ekzistojnë gjatë gjithë periudhës së kancerit dhe janë brenda mundësive tona.