Lajmi Fundit
prev next

Si ta shmangim frikën

Gjithë bota është duke kaluar një situatë të pazakontë si pasojë e virusit Covid-19. Pandemia ka shkaktuar në rradhët e njerëzve pasiguri dhe frikë për të ardhmen. Por a është normale që ne si besimtarë të ndjejmë frikë në një situatë të tillë dhe si ta shmangim frikën nëse e ndjejmë atë?

Vendos të ngrihesh

Bona Miekley prezantoi temën e re të grupeve të punës në MOPS, “Vendos të ngrihesh”, që po u vjen në ndihmë dhe po u shërben shumë nënave të reja.

Ndihmo fëmijët të gjejnë thirrjen e tyre

Detyra e çdo prindi është ta drejtoj fëmijët e tij në planin që Zoti ka për ta, bazuar në veçantitë e tyre si fëmijë të Perëndisë. Lexoni disa këshilla se si prindërit  mund t'i ndihmojnë fëmijët të gjejnë thirrjen e tyre

Shpresë në kohë sprove

Këta të krishterë po kalonin persekutimin më të pabesueshëm, më intensiv dhe megjithatë besimi i tyre i jashtëzakonshëm bëri që apostulli Pal të përdorte një fjalë që ai kurrë nuk e përdori askund tjetër në të gjitha letrat e tij.

Dritën Ndriço

Në zemrën time është muzika, adhurimi, ungjilli, muzika ungjillore, pra disa gjëra që janë shumë të nevojshme në kishën shqiptare.

Beteja është e Zotit

Rebecca St. James sjell besim dhe shpresë përmes një melodie të bukur duke i dhënë brezit të ri këngën e tyre të besimit në kohë stuhie.

Përse njerëzit ecin në jetë pa patur drejtim?

Një anije e pa ankoruar e cila ndodhet në mes të stuhisë, shkon ngado që ta çojnë dallgët. Edhe në mot të mirë, anija do të shtyhet pa një drejtim nga forca e ujit, nëse nuk ka një kapiten që ta drejtojë.