Lajmi Fundit
  prev next

  5 mite mbi studimin e Biblës

  studimin e BiblësKur vjen puna te studimi i Biblës, kënaqësia është karburanti më i fuqishëm. Nëse besojmë me të vërtetë se jetët tona shpirtërore varen nga cdo fjalë që vjen nga goja  e Zotit (Ligji i Përtërirë 8:3; Mateu 4:4), ne do ta gjejmë kohën për të studiuar Fjalën e Perëndisë. Ashtu si Davidi përpara nesh, ne do të lutemi që Perëndia të na jap jetë me anë të Fjalës së Tij (Ps. 119:25, 37, 50, 93, 107, 116, 144, 154, 156, 159). Përse të mos ndalojmë dhe t’i kërkojmë Perëndisë të na hap sytë që të sodisim mrekullitë e Ligjit të Tij (Ps. 119:18)?

  Një tërmet me magnitudë 6.8 godet Turqinë Lindore

  Në rrjetet sociale janë shpërndarë video të ndryshme që tregojnë pallate të shembura dhe forcat e shpëtimit e emergjencave në vend duke ndërhyrë. Në video po ashtu shfaqen njerëz nëpër rrugë që kërkojnë të afërmit e tyre. Jini në lutje për të gjithë viktimat dhe të prekurit nga tërmeti shkatërrues në Turqi, ndërsa përballen me pasojat e kësaj fatkeqësie natyrore. Ne ende e ndjejmë dhimbjen dhe humbjet që një tërmet shkakton.

  3 gjëra që një mësues do donte që prindërit të dinin

  mësuesA e di se një mësues shpenzon rreth, 1300 orë me fëmijët gjatë mësimit në një vit? Shumë e prej tyre e duan vërtetë këtë kohë. Në të vërtetë, duhet një person i veçantë që të ulet në një sallë të zhurmshme, me karrige që lëvizin dhe të shpjegojë të njëjtin koncept, 5 – 6 herë (në 8 mënyra të ndryshme) që në orën 8 të mëngjesit. E kemi të thjeshtë që mësuesit t’i marrim si të mirëqenë. Ata bëjnë një punë shumë të madhe që prindërve do t’iu duhej ta bënin në shtëpi dhe ndoshta do t’ju merrte më shumë kohë. Mësuesit bëjnë edhe diçka më shumë se edukimi i fëmijëve, ata i ndikojnë ata. Mendoje në këtë mënyrë. Në një javë, koha që një prind qëndron në shtëpi zgjuar me fëmijën është 45 orë. Mësuesit kalojnë 35 orë me ta. Kjo do të thotë se përveç teje, mësuesi është ai që ka më shumë ndikim te fëmija yt. Ndoshta kjo është koha që të investojmë më shumë energji për të kuptuar personat që formojnë fëmijët tanë. Më poshtë sjellim tre gjëra që mësuesit do doni që prindërit t’i dinin.

  Kë të mbaj pranë?

  njerëzit që duhet të shoqërohesh"Më thuaj me kë rri, të të them se cili je." Kjo është fjalë e urtë popullore shumë e njohur, por që tregon se si ndikojnë në jetën tonë njerëzit me të cilët shoqërohemi. Ka 5 lloje njerëzish me të cilët duhet ta rrethosh veten në mënyrë që të bësh një jetë të mirë.

  Jon Bon Jovi hap restorante për njerëzit në nevojë

  Jon Bon Jovi hap restoranteMë shumë se një superstar, Jon Bon Jovi është i dashur dhe ka një zemër të artë për komunitetin. Histori të tilla janë frymëzuese. Ato sjellin shpresë që mirësia e Zotit është diku në zemrat e gjithë njerëzve. Le të jetë kjo një frymëzim për këdo.