Lajmi Fundit
prev next

7 vargje të mrekullueshme për Vitin e Ri

Viti i RiMe 2020-ën në mendje ka ardhur koha që të lëmë gjithçka, të mos harrojmë dhimbjen por të rritemi prej saj dhe të lavdërojmë Perëndinë në çdo moment. Teksa hyjmë në vitin 2020 është koha që ta lejojmë Perëndinë të japë jetë në vendet e vdekura dhe të na japë një frymë të përtërirë e të palëkundur. Ky ka për të qenë viti ku do të shohim ndryshim të vërtetë të jetës, jo vetëm tek vetja jonë por edhe tek njerëzit rreth nesh sepse ky do të jetë viti që do të vendosim t’i dorëzojmë gjithçka Atij që i bën të gjitha të reja, Jezus Krishtit!

Mësime nga tërmeti ose fatkeqësi natyrore

mësime nga tërmetiKur Benjamin Franklin tha se vdekja dhe taksat janë dy gjërat më të sigurta në jetë, ai harroi të të shtojë edhe katastrofat natyrore në listë. Si pjesë e botës sonë të mallkuar dhe të rënë, katastrofat do të ndodhin vazhdimisht derisa Jezusi të kthehet ose të na marrë në shtëpi. Jezusi foli për tërmetet dhe katastrofat e tjera si shenja për fundin e sigurt të botës (Mat. 24: 7; Marku 13: 8; Lluka 21:11). Duke pasur parasysh që ato janë një fakt i pashmangshëm i jetës, çfarë mund të mësojmë nga katastrofat? Këtu janë gjashtë mësime.

Thirrje për lutje nga Vëllazëria Ungjillore e Shqipërisë

thirrje për lutjeNe e dimë se sa shumë nevojë kemi për prezencën e Jezusin në Shqipëri dhe ndërhyrjen e Tij në këtë kohë të vështirë për kombin tonë. Ne e dimë gjithashtu, që nëse kërkojmë Zotin në lutje dhe me vajtime, Ai vjen dhe na shpëton. Është vërtet koha të lutemi dhe të kërkojmë Zotin me agjërim dhe lutje. "Në qoftë se populli im, i cili thirret me emrin Tim, përulet, lutet, kërkon fytyrën Time dhe kthehet prapa nga rrugët e këqija, Unë do ta dëgjoj nga qielli, do t’i fal mëkatin e tij dhe do ta shëroj vendin e tij." (2 Kronikave 7:14)

Tërmeti dhe kujdesi për veten pas punës në terren

Tërmeti dhe kujdesiJu keni dhënë një kontribut të çmuar, kudo ku detyra juaj për çlirimin nga fatkeqësitë natyrore ju ka çuar, qoftë kjo në vijën e parë, apo mbrapa skenës. Ju keni përjetuar mundësi të rralla dhe me shumë vlerë, të cilat kanë qenë vërtet stresuese. Pasojat e këtij stresi mund të shkaktojnë vështirësi, ndërsa ju ktheheni në vendin e punës. Më poshtë, do të gjeni informacione të dobishme, për të lehtësuar tranzicionin tuaj dhe për të lehtësuar rikthimin tuaj në rutinën e zakonshme të punës.

Këshilla në rast tërmeti

Këshilla në rast tërmetiKëshilla në rast tërmeti janë të rëndësishme sepse ai u përjetua nga të gjithë ne dhe pasojat mendore që la tek njerëzit do të ndihen deri pas disa javësh thonë psikiatrët.