Lajmi Fundit
prev next

7 vargje të mrekullueshme për Vitin e Ri

Viti i RiMe 2020-ën në mendje ka ardhur koha që të lëmë gjithçka, të mos harrojmë dhimbjen por të rritemi prej saj dhe të lavdërojmë Perëndinë në çdo moment. Teksa hyjmë në vitin 2020 është koha që ta lejojmë Perëndinë të japë jetë në vendet e vdekura dhe të na japë një frymë të përtërirë e të palëkundur. Ky ka për të qenë viti ku do të shohim ndryshim të vërtetë të jetës, jo vetëm tek vetja jonë por edhe tek njerëzit rreth nesh sepse ky do të jetë viti që do të vendosim t’i dorëzojmë gjithçka Atij që i bën të gjitha të reja, Jezus Krishtit!

Mësime nga tërmeti ose fatkeqësi natyrore

mësime nga tërmetiKur Benjamin Franklin tha se vdekja dhe taksat janë dy gjërat më të sigurta në jetë, ai harroi të të shtojë edhe katastrofat natyrore në listë. Si pjesë e botës sonë të mallkuar dhe të rënë, katastrofat do të ndodhin vazhdimisht derisa Jezusi të kthehet ose të na marrë në shtëpi. Jezusi foli për tërmetet dhe katastrofat e tjera si shenja për fundin e sigurt të botës (Mat. 24: 7; Marku 13: 8; Lluka 21:11). Duke pasur parasysh që ato janë një fakt i pashmangshëm i jetës, çfarë mund të mësojmë nga katastrofat? Këtu janë gjashtë mësime.

Thirrje për lutje nga Vëllazëria Ungjillore e Shqipërisë

thirrje për lutjeNe e dimë se sa shumë nevojë kemi për prezencën e Jezusin në Shqipëri dhe ndërhyrjen e Tij në këtë kohë të vështirë për kombin tonë. Ne e dimë gjithashtu, që nëse kërkojmë Zotin në lutje dhe me vajtime, Ai vjen dhe na shpëton. Është vërtet koha të lutemi dhe të kërkojmë Zotin me agjërim dhe lutje. "Në qoftë se populli im, i cili thirret me emrin Tim, përulet, lutet, kërkon fytyrën Time dhe kthehet prapa nga rrugët e këqija, Unë do ta dëgjoj nga qielli, do t’i fal mëkatin e tij dhe do ta shëroj vendin e tij." (2 Kronikave 7:14)

Tërmeti dhe kujdesi për veten pas punës në terren

Tërmeti dhe kujdesiJu keni dhënë një kontribut të çmuar, kudo ku detyra juaj për çlirimin nga fatkeqësitë natyrore ju ka çuar, qoftë kjo në vijën e parë, apo mbrapa skenës. Ju keni përjetuar mundësi të rralla dhe me shumë vlerë, të cilat kanë qenë vërtet stresuese. Pasojat e këtij stresi mund të shkaktojnë vështirësi, ndërsa ju ktheheni në vendin e punës. Më poshtë, do të gjeni informacione të dobishme, për të lehtësuar tranzicionin tuaj dhe për të lehtësuar rikthimin tuaj në rutinën e zakonshme të punës.

Këshilla në rast tërmeti

Këshilla në rast tërmetiKëshilla në rast tërmeti janë të rëndësishme sepse ai u përjetua nga të gjithë ne dhe pasojat mendore që la tek njerëzit do të ndihen deri pas disa javësh thonë psikiatrët.

The biggest earthquake in decades – Pray for Albania

Albania has been hit by a powerful nighttime 6.4 magnitude earthquake on Tuesday morning, causing several buildings to collapse. The quake lasted for about a minute. This has killed over 25 people and injured 600 more (equivalent to a war). There are still people under ruins. Authorities said rescue work was "extremely difficult."

Tërmet me epiqendër në Durrës

TermetLe të jemi në lutje dhe të kërkojmë mëshirën e Perëndisë për situata të tilla. Pavarësisht gjithçkaje, Perëndia është shkëmbi ynë.

Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Fëmijëve

20 nëntori është shënuar në kalendar si “Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Fëmijëve”. Përcaktimi i kësaj dite ka marrë shkas nga Konventa për të drejtat e fëmijëve, e miratuar nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara në 20 Nëntor 1989. Gjithashtu kjo ditë ka për qëllim të jetë ditë aktivitetesh për të promovuar idealet dhe objektivat e Kartës për të Drejtat e Fëmijëve si dhe mirëqenien e fëmijëve të botës.

“Lëvizja Protestante te shqiptarët, 1816–1908” – Promovimi i librit

Lëvizja Protestante te shqiptarëtU promovua ditën e hënë në Prishtinë libri “Lëvizja Protestante te shqiptarët, 1816–1908” nga David Hosaflook.

Pastor Femi Cakolli vlerësoi këtë vepër duke thënë: “Nuk po mbajmë sot në dorë vetëm një libër, por një bibliotekë të një çështje me rëndësi e interes sa shpirtëror po aq edhe kombëtar siç është lëvizja protestante midis shqiptarëve.”

Këpucët e Krishtlindjes – Isha i zbathur dhe ju më mbathët

Dhuruesit bujarë dhe fëmijët që u gëzuan Dhjetorin e 2018-tës me Këpucët e Krishtlindjes, janë ende në mendjen tonë! 600 palë këpucë të reja ngrohën këmbët e vogla dimrin e kaluar, dhe ne presim që këtë vit të bëjmë akoma më shumë fëmijë të lumtur e këmbë të ngrohta!

 Page 1 of 6  1  2  3  4  5 » ...  Last »