Lajmi Fundit
prev next

Për çfarë nuk duhet të shqetësohesh?

Ne kemi tendencën të mendojmë shumë mbi çështje të caktuara. Kjo mund të na kthehet në obsesion. Çfarë mendojnë të tjerët për ne?  Si na duken flokët? Sa para kemi në bankë? Më pas jeta kthehet në një ...

Thirrje për gjithë baballarët

toddsmith“Ideja për këngën, ‘Thirrje për gjithë baballarët,’ erdhi si një sfidë që unë të jem babai që jam thirrur të jem, por në të njëjtën kohë të inkurajoj baballarët e tjerë. Shpresoj që kur ta dëgjosh këtë këngë të sfidojë dhe inkurajojë që të jesh babai që je thirrur.” – Todd Smith  

T’u mësosh fëmijëve se ç’është respekti

Respekt do të thotë që të nderosh njerëzit e tjerë dhe t’i trajtosh ata me kujdes dhe me mirësjellje. Ai qëndron në besimin se njerëzit e tjerë vlejnë dhe kanë po aq dinjitet sa ke edhe ti,e të lëndosh të tjerët është diçka e gabuar. Fëmijët kanë nevojë të mësojnë se ndjenjat...

Qesh më shumë!

blog_friendsE qeshura është e rëndësishme për një  jetë të mirë. Ajo çliron tensionin, ul stresin, të bën të ndihesh më i qetë e rrit nivelin e lumturisë. Ja tek janë disa ide për të sjellë më shumë të qeshura në jetën tënde...

Mbaj larg gripin!

flu-1Ka shumë zakone që mund t’i ndjekim në të përditshmen tonë në mënyrë që të shmangim gripin. Kjo nuk do të thotë, që të futemi në flluskë magjike, apo të qëndrojmë  njësoj si në karantinë brenda në shtëpi deri sa rreziku të ketë kaluar, përkundrazi ...

Revolucioni i Çajit

Çaji është një pije që konsumohet nga miliona njerëz në të gjithë botën. Ai mund të gjendet në 80 % të shtëpive amerikane dhe mund të shërbehet i ngrohtë, ose i ftohtë.Studimet kanë treguar se njerëzit që konsumonin rregullisht çaj të zi, kishin reduktuar rrezikun për sëmundjet e zemrës.  Çaji i zi përmban substanca që mund të mbrojnë zemrën nga dëmtimi...

Vetëvlerësimi tek fëmijët

Prindërit më shumë se çdokush tjetër janë përgjegjës për vetëvlerësimin e fëmijëve të tyre.   Ata nuk mund të kontrollojnë të gjitha aspektet e jetës së fëmijës, por kanë mjetet e duhura që të ndërtojnë bazat për shëndetin psikologjik...

Një mik bie në depresion

Nëse miku yt nuk po t’i kthen më mesazhet, vazhdon të anulojë takimet, apo duket se është zhdukur nga ky planet pa lënë asnjë gjurmë, ndoshta duhet të mendosh se ka një problem...
 Page 1 of 2  1  2 »