Lajmi Fundit
prev next

E vërteta e thjeshtë mbi dashurinë

Ne jetojmë në një shoqëri që i drejton njerëzit drejt egoizmit. Kaq shumë reklama që shohim dhe dëgjojmë  na influencojnë ne që të duam më shumë dhe më shumë gjëra  dhe  mos të kënaqemi asnjëherë me atë çfarë kemi.  Por sa më shumë egoist dhe të përqendruar tek vetja bëhemi, aq më pak fuqi kemi për të bërë mirë dhe për të ndihmuar të tjerët...

Guxo të jesh ndryshe!

A je lodhur duke luajtur lojëra, duke vendosur maska, apo duke u përpjekur që të jesh dikush tjetër në vend se të jesh vetja jote? A nuk do të pëlqente që të kishe lirinë që të të pranonin për atë që ishe, pa pasur presionin që të jesh dikush që as nuk di se si mund të jesh? A do të  pëlqente që të mësoje se si të përqafoje veçantinë  tënde  dhe...

Jeto në paqen e Tij

Nuk do ta ekzagjeroja aspak nëse do të thosha se paqja është shumë e rëndësishme dhe është një përfitim praktik dhe real i besëlidhjes sonë me Zotin. Paqja e Tij nuk duhet të jetë një surprizë që vjen një herë në kaq, por një rregull i vazhdueshëm në jetën tonë...

Prit të mirën prej Zotit

Ndonjëherë, kur të kanë ndodhur gjëra që kanë qenë vetëm zhgënjyese, mund të fitosh zakonin e keq për të pritur gjithmonë e më shumë gjëra të tilla si ato që  ke kaluar.  Duke qenë se ke qenë përmes shumë telasheve, ti thjesht pret akoma më shumë telashe.  Unë kam qenë kështu, por kam zbuluar se Perëndisë nuk i pëlqen kjo mënyrë të jetuari...