Lajmi Fundit
  prev next

  Të rrisësh fëmijë bujarë

  Të jesh bujar do të thotë të japësh lirisht gjëra me vlerë – qoftë zotërime, para, kohë, apo dashuri. Një njeri bujar jep pa menduar se...

  Lumturia

  Është koha që të largojmë të gjitha gjërat që na ndajnë nga lumturia. Fatkeqësisht shumë njerëz e neglizhojnë vëmendjen që duhet t’i japin lumturisë, sepse ata nuk e njohin rëndësinë e saj ose janë aq të lënduar sa nuk dinë nga t’ia fillojnë. Ja tek janë...

  Perëndia i pari!

  follow-godUnë besoj se një pjesë e jona  ka frikë, se nëse ne i japim Zotit jetët tona, atëherë nuk do të marrim atë që duam.  Por Zoti na do neve dhe Ai do që ne t’i besojmë Atij...

  Ata ishin të Krishterë

  Disa nga njerëzit me influencë botërore dhe njerëz që i dhanë zë ndryshimit,  ishin të Krishterë dhe e jetuan këtë model jo vetëm në jetën e tyre private, por e pasqyruan atë edhe në punimet e tyre. Fatkeqësisht shumë...

  Prindërimi

  Çfarë mësimesh do të donit që fëmija juaj të mbante mend, nëse kjo do të ishte dita e fundit që do të  ishit bashkë?  Si prindër të gjithë  duan që fëmijët e  tyre të  jetojnë jetë të shëndetshme dhe të lumtur, por si mund ta bëjmë këtë?  Edhe nëse prindërit  largohen nga...

  Një vështrim mbi botën

  Gjermanët i vlerësojnë shumë familjet e tyre dhe sidomos të Dielave, ata përkushtohen për të kaluar kohë me të dashurit e zemrës. Shpesh fundjavës rrugët janë të zbrazura, dyqanet janë...

  Momente të vogla frymëzuese

  Momentet frymëzuese të të përditshmes sonë mund të sjellin ndryshime të vogla dhe të mëdha në jetën tonë. Ato i japin ngjyra dhe...

  Rëndësia e të dhënit

  Një nga deklaratat e Jezusit në Bibël, që mund të hasë vështirësi në të kuptuar është "Ka më shumë lumturi të japësh sesa të marrësh!” A është më  i lumtur një dhënës se sa një marrës?  Kjo shkon kundër çdo intuite apo instinkti njerëzor. Ndaj le ta shohim këtë material i cili na jep disa arsye se përse...

  Mposhte frikën!

  Të gjithë ne përballemi me beteja të ndryshme në jetën tonë.  Asnjëri nuk mund t’i shpëtojë problemeve dhe sfidave, që ne shpesh i quajmë “stuhitë e jetës”. Lajmi i mirë është se Zoti tanimë e di  se çfarë do të...

  Kafeinizmi

  Kafeina është një lloj  substance që pjesa më e madhe prej nesh e marrin përditë.   Ju mund të mendoni se kjo është fantastike- një mënyrë e lehtë e pa shpenzime për të zgjuar e për t’i dhënë energji ditës- por kërkimet tregojnë se ne i nënvlerësojmë së tepërmi  efektet që kjo substancë mund të ketë në trupat dhe...
   Page 1 of 2  1  2 »