Lajmi Fundit
prev next

Si ndihmon lutja për të luftuar ankthin dhe depresionin

Një studim i publikuar në Sociologjinë e Besimit sugjeron se lutja mund të largojë ankthin e njerëzve dhe të ndihmojë që të lehtësojë shqetësimet, kjo varet sidomos nga fakti  se sa e fortë dhe e sigurt është marrëdhënia  e tyre me Zotin...

Sezoni i alergjive në Pranverë

Pranvera është periudha  e vitit për alergjitë sezonale. Duke qenë se  pemët fillojnë që të lulëzojnë dhe polenat lëshohen në atmosferë, ata që vuajnë nga alergjia, nisin të kenë sekrecione  dhe të teshtijnë. Edhe pse nuk ka një formulë magjike, për të kuruar alergjitë e pranverës, ka disa mënyra për t’i luftuar ato, që nga mjekimet e deri tek zakonet e mirëmbajtjes të shtëpisë...

Goja e papastër

  A lutesh dhe adhuron gjithmonë me një buzë të pastra? Sigurohu që fillimisht të kërkosh falje sa herë që zemra jote ndotet nga fjalët e gabuara. Mos i lejo mëkatet e zemërimit, kritikës, thashethemit ose mburrjes të ndotin buzët e tua. Rrëfeja Zotit mëkatin dhe me ndihmën e Tij, mos e përsërit më. Më pas mund të lutesh dhe t’i këndosh lavde Atij me një gojë të pastër

Mos u ankoni

BBrF5NBShpesh herë na ndodh që të ankohemi për probleme të ndryshme, por harrojmë që të shohim jetën në përgjithësi. Ka shumë gjëra të tjera me më shumë vlerë që mund të bëjmë kur jemi të mërzitur. ne po ju rendisim disa perj tyre në këtë artikull...

E drejta për jetën

Shpesh mundësia e abortit është  interpretuar si zgjedhje dhe si arritje në fushën e të drejtave të gruas.  Por fatkeqësisht shoqëria njerëzore  në pjesën më të madhe të rasteve nuk ka vendosur me ligj  të drejtën  e jetës për foshnjat e palindura që janë krejtësisht të pambrojtura...

Kush shikon?

  A ke bërë ndonjëherë diçka gabim kur ke qenë vetëm? U ndjeve i çliruar kur nuk të kapën? Ndonjëherë mund të mëkatosh dhe askush nuk e merr vesh. Por Perëndia di gjithçka që ke bërë; Ai e njeh zemrën tënde. Ai të do dhe dëshiron që t’i bindesh Atij me dashuri dhe ta nderosh Atë e Fjalën e Tij. Kur ti mendon se askush nuk po të sheh, bëj atë që është e drejtë. Kjo është po aq e rëndësishme sa herët e tjera.

Jeta e njeriut fillon që në ngjizje

Gjithnjë e më shumë po rritet numri i aborteve në botë.  Me të njëjtat ritme ky fenomen është duke u rritur edhe në Shqipëri. Edhe pse një pjesë e konsiderueshme e mjekëve  mundohen ta parandalojnë këtë tendencë duke i këshilluar vajzat apo gratë për rrisqet e  mëvonshme, duket se vrulli për të shkëputur fëmijët  nga jeta nuk po ndalet...

Në mendjen dhe zemrën tënde

  Çfarë është më e lehtë për ty që të kuptosh,  diçka që e mëson përmendësh apo diçka që e lexon vetëm një a dy herë? Nëse i mëson përmendësh vargjet biblike dhe e kujton Fjalën e Perëndisë, ajo do të zërë rrënjë në zemrën dhe jetën tënde. Ka për qenë atje kur ti të kesh nevojë për të. Duhet kohë dhe punë për ta mësuar, por çdo përpjekje ia vlen për ta vendosur Fjalën e Perëndisë në zemrën tënde.

40 vjet shërbesë: Shijoje Jetën me Joyce Meyer (vazhdim)

Dejv  dhe Xhois e kanë parë Zotin që të përdorë shërbesën e tyre për të sjellë ndihmë dhe  për të shëruar me miliona njerëz, duke  përfshirë këtu edhe misione që ata kanë ndërmarrë  aty ku njerëzit kanë nevojë, misione  që janë zgjeruar në të gjithë  globin.  Për një moment ata  ndalojnë për të rikujtuar  momentet kyçe të kësaj shërbese,  që i shohim në vazhdimin e kësaj interviste...

 Page 4 of 7  « First  ... « 2  3  4  5  6 » ...  Last »