Lajmi Fundit
prev next

Selena Gomez këndon përkrah Hillsong Young & Free.

Mbrëmja e sotme është më shumë se një koncert, më shumë se performanca ime në këtë skenë. Kjo është një mbrëmje për një marrëdhënie më madhështore se çdo gjë tjetër. E kam shkruar këtë këngë për Atë që mban çdo gjë, dhe atëherë kur nuk mundem më.”

 

Kështu vazhdojmë

Mund të mos shikojmë të gjithë rezultatin e sprovave që kalojmë por ne e dimë se Perëndia ka një plan dhe një qëllim për gjithçka. Ndonjëherë mund të ndihemi vetëm duke ecur përmes luginave të mbërthyer nga frika e së panjohurës. Ndihemi të paralizuar nga gënjeshtrat që armiku pëshpërit vazhdimisht në veshët tanë, por Perëndia është në anën tonë.   

Dhurata e Vërtetë

Çfarë kuptimi ka Krishtlindja për ty? A do të thotë festë dhe qejf, gatime për Krishtlindje dhe ushqim të mirë?  A do të thotë blerje dhe dhurata? A mendon për arsyen se përse Jezusi erdhi në tokë si një fëmijë? A e falënderon atë që të shpëtoi nga mëkatet e tua?  A e ke pranuar dhuratën më të mrekullueshme nga të gjithë të tjerat- jetën e përjetshme përmes Jezusit?  Nëse jo a nuk do të ishte më mirë që të mos merreshe më  me këto letra mbështjellëse dhe thjesht të besoje tek Jezusi sot?  

Krijuar

"Tek Korintasve thuhet që nëse dikush është në Krishtin, ai është një krijesë e re, ja gjërat e vjetra kanë shkuar, çdo gjë është bërë e re. Ne që jemi ndjekës të Krishtit jemi krijuar për ta adhuruar atë.”  

Ati më i mirë

A e mban mend se të gjitha bekimet e tua vijnë prej Zotit?  Apo e ke shumë inat që të hedhësh lekët që ke fituar vetë tek ofertat?  A ankohesh për kohën që nevojitet për të mësuar leksionet e Biblës apo për të shkuar në kishë?  A do të doje që të mos këndoje të kori i fëmijëve apo të ndihmoje në ndonjë mënyrë tjetër?  Mendoje.  Paratë, koha, talentet që ke janë dhurata nga Zoti,  Ati yt Qiellor.  Vlerëso gjithçka që ai të ka dhënë dhe përdore për t’i dhënë lavdi atij.    

Roli i heshtur social i kafes

A mund ta imagjinoni veten tuaj teksa  hyni brenda, uleni pranë dikujt që është i panjohur për ju dhe e pyesni për lajmet më të fundit?  Apo të përplasni me zhurmë një novelë mbi tavolinë  ndërsa dikush po pi kafen dhe ta pyesni për opinionin e tij mbi këtë vepër  në mënyrë që edhe ju të jepni opinionin tuaj më pas? Kjo nuk është një gjë që bëhet. Të paktën jo në ditët e sotme...

9 Mënyra për të përmirësuar memorien tuaj

Aftësia për të lidhur gjërat nuk është vetëm një mënyrë më e thjeshtë për të mbajtur mend informacionin por është vetë karburanti i kreativitetit dhe inteligjencës. Steve Jobs ka thënë: “ Të krijosh është  thjesht të lidhësh gjëra. Kur ju i pyesni njerëzit kreativë sesi ata bënë diçka, ata ndihen pak në faj sepse në të vërtetë ata nuk bënë asgjë tjetër veçse panë diçka”.

Ti Je

 “‘Ti je’ është një këngë adhurimi që fillova ta shkruaj një vit më parë kur isha në Francë. Dhe më pas e përfundova kohë më vonë.  Kënga ‘Ti je’ është një mundësi për mua për të adhuruar.

Pyetje jashtë lëndës

A flet ti për Jezusin pavarësisht se ku ndodhesh? Nuk do të ishte e vështirë që t’i thoje dikujt se dy plus dy bëjnë katër, apo jo?  Nuk duhet që të jetë shumë e vështirë që t’u thuash njerëzve se Jezusi i do .  Mos fol për të vetëm në  kishë, apo vetëm kur je me miqtë e tu të krishterë.  Mëso që të flasësh për Jezusin, pavarësisht se ku je, apo më kë je.  Bëje një pjesë normale të bisedës tënde.  

Të lumtë

 “Lutem dhe i kërkoj Zotin që kjo mjegull të filloj e të largohet në mënyrë që unë të shikoj qoftë edhe një grimcë të qiellit, se si do të jetë ky vend”.
 Page 1 of 7  1  2  3  4  5 » ...  Last »