Lajmi Fundit
prev next

Efektet emocionale të ngjyrave

COLOURSLe të flasim për  rëndësinë e ngjyrave. Na rrethojnë ngado. Studimet e shumta lidhur me to, tregojnë se ndikimi i tyre psikologjik dhe fizik, është i pamohueshëm në jetën tonë. Marketingu i përdor ngjyrat për të identifikuar produkte dhe për të influencuar njerëzit në blerje.

Mirënjohja

10-thankfulNdër gabimet më të shpeshta që bëjmë, është se harrojmë të ndjejmë mirënjohje për gjithçka kemi të pranishme  në jetën tonë. Duhet të jemi mirënjohës për shtëpinë , për miqtë tanë, për shkollën, për shëndetin tonë. Në revistën “Time”  është paraqitur një studim ku tregohet se  përse të qënurit mirënjohës, na e bën jetën më të mirë.

Heronj të besimit

moriah-petersSa e vështirë është sot që të ruajmë parime të shëndetshme Biblike. Më e vështirë akoma bëhet kur përballë ke njerez që mendojnë se parimet e tua, janë "jashtë mode". Megjithatë përballë gjithë kritikave, kërcënimeve dhe kundërshtimeve, ka njerez që i ruajnë me fanatizëm parimet Biblike.

Zgjidhja e fashës

 Jezusi ishte miku i jo besimtarëve, gjithashtu, por Ai asnjëherë nuk  ndoqi veprimet e tyre të gabuara.

Si ka mundësi

maxresdefault Ndërkohë që dëgjoja këngën, fjalët morën jetë dhe lotët më rrodhën mbi fytyrë.  Nuk e besoja dot që po reagoja në mënyrë të tillë ndaj kësaj kënge. U kujtova  për kohën kur meritoja më të keqen në jetën time dhe kur Perëndia më kishte  çliruar plotësisht. Ai i lau duart e mia të ndotura dhe i bëri të pastra.

Besimi i heshtur i LeBron James

lebron-james-smilingKa vetëm një djalë në botë që kur Ai të kthehet përsëri,  gjithçka do të jetë në rregull, dhe ky është Jezu Krishti . Përveç atij , nuk mund të ketë asnjë tjetër në pankinë që mund ti rregullojë gjërat.”

Dhoma e Luftës

img-warrior-by-steven-curtis-chapman-387Steven Curtis Chapman ka publikuar një këngë të re të titulluar ‘Warrior’ (Luftëtar) e cila është kolona zanore e filmit “Dhoma e Luftës.”

Vazhdo dëshmo

hgt-600x600Mos hiq dorë! Mbill dhe ujit farat e Ungjillit duke folur për Jezusin
 Page 1 of 2  1  2 »