Lajmi Fundit
  prev next

  Thjesht një Krishtlindje tjetër

  laura-storyPër shumë persona Krishtlindja mund të jetë kthyer në një stinë monotone, ku nuk ka aspak gëzim, madje përkundrazi ka dhe më shumë stres se gjatë gjithë vitit. Ndoshta kjo mund të jetë thjesht një tjetër Krishtlindje. 25 Dhjetori i kalendarit do të shënojë një ditë pushimi, por rrëmuja që e paraprin është e madhe.

  Noel – Krishtlindje

  Adore_Christmas_Songs_of_Worship_2_largeMuzika e Krishtlindjes ka misionin jo vetëm që të na përcjellë atmosferën e melodive të dashura por dhe mesazhin jetëndryshues të kësaj stine. Këtë mision e vazhdon dhe një drejtues adhurimi i mirënjohur si Chris Tomlin, i cili ka publikuar albumin e tij të dytë me muzikë për Krishtlindje të titulluar, “Adore.”

  HIRI GJITHNJË FITON

  Hiri gjithnje fiton"Shpresoj që këto histori t’ju kujtojnë se hiri mund të fitojë në jetën tuaj. Bibla thotë që Perëndia nuk e dërgoi birin e tij në botë që ta dënojë botën, por që bota të shpëtohet me anë të tij. Ne nuk kemi pse të jemi të dënuar, ne jemi çliruar. Ti je një krijesë e re dhe një dëshmi e gjallë se hiri fiton çdo herë.”  - Matthew West

  Po kërkon një mrekulli?

  E vërteta është se jetojmë në një kohë vërtetë sfiduese. Por problemi ynë më i madh nuk është prania e errësirës por mungesa e dritës. - Natalie Grant

  Dita Ndërkombëtare për Zhdukjen e Varfërisë

  Ne mund ti japim fund varferiseSipas Kombeve të Bashkuara, 17 Tetori i çdo viti shënon Ditën Ndërkombëtare për Zhdukjen e Varfërisë. Që prej vitit 1993, ndërgjegjëson njerëzit për nevojën e zhdukjes së varfërisë në mbarë botën dhe veçanërisht në vendet në zhvillim.

  Telefonat

  40414Çdo ditë e më shumë, njerëzit po harrojnë të shijojnë jetën e tyre reale duke u mpleksur me atë virtualen, e cila u ofrohet nga telefonat, apo çdolloj tjetër teknologjie e ngjashme. Sigurisht që kjo është një gjë negative, e cila duhet luftuar me të vërtetë. Ndaj nëse mendoni se jeni të varur konkretisht ndaj telefonit ju ftojmë të lexoni këshillat e mëposhtme  

  Një ditë pa makina

  Mary+Kate+s+Romantic+Bike+Ride+FzA7zDYt8f3lSot shënohet  Dita Ndërkombëtare pa Makina, e cila synon sensibilizimin e njerëzve që të shmangin të paktën për një ditë makinat e tyre, të cilat emetojnë lëndë të dëmshme për organizmin dhe si një përpjekje për të kontribuar në mbrojtje të mjedisit.

  Trego dashuri për të tjerët në çdo kohë

  Trego dashuri për të tjerët në çdo kohëPersonaliteti ynë pëson disa ndryshime me kalimin e viteve. Eshtë zbuluar se mes moshës 20-40 vjecare te njerzit forcohet nevoja për arritje, autonomi,dominim dhe pakësohet nevoja për të bashkëpunuar dhe për të formuar shoqëri. Duke kaluar përmes vështirësive dhe angazhimeve të reja ne kemi hyrë në një fazë të re të jetës sonë.

  Si mund të përballojmë një ditë të vështirë!

  Të gjithëve na ka ndodhur  të paktën një herë ose më shumë të përballemi me një ditë të vështirë. Na duket sikur asgjë nuk do të shkojë  mirë.  Shpesh herë i dëgjojmë njerëzit të thonë: :"Oh ditë tersi sot".  Për të kuptuar se si do te shkojë dita e tyre shum njerëz bazohen te parashikimi i yjeve apo vendosin
   Page 1 of 11  1  2  3  4  5 » ...  Last »