Lajmi Fundit
prev next

Biblioteka Kombëtare e Shqipërisë, prezanton 100 “Abetaret e Gjuhës Shqipe”. Kjo ekspozitë retrospektive sjell për publikun abetaret origjinale që ruhen si një trashëgimi e vyer, nga e para e Naum Veqilharxhit e vitit 1844, deri në botimet e vitit 1942, duke shërbyer edhe si një kujtesë e personaliteteve dhe e figura të shquara të kombit. si: Kostandin Kristoforidhi, Anastas Kullurioti, Thoma Pano, Koto Hoxhi, Jeronim de Rada, Parashqevi Qiriazi,etj. Ekspozita me 100 abetaret e hapur në hollin qendror të Muzeut Historik Kombëtar, do të qëndrojë e hapur për  një javë.

Afrika e Jugut do të rihapë kufijtë e saj
Sot në Bruksel takimi Kosovë-Serbi

Comments.

Currently there are no comments related to this article. You have a special honor to be the first commenter. Thanks!

Leave a Reply.

* Your email address will not be published.
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

X