3 gjëra që një mësues do donte që prindërit të dinin

mësuesA e di se një mësues shpenzon rreth, 1300 orë me fëmijët gjatë mësimit në një vit? Shumë e prej tyre e duan vërtetë këtë kohë. Në të vërtetë, duhet një person i veçantë që të ulet në një sallë të zhurmshme, me karrige që lëvizin dhe të shpjegojë të njëjtin koncept, 5 – 6 herë (në 8 mënyra të ndryshme) që në orën 8 të mëngjesit. E kemi të thjeshtë që mësuesit t’i marrim si të mirëqenë. Ata bëjnë një punë shumë të madhe që prindërve do t’iu duhej ta bënin në shtëpi dhe ndoshta do t’ju merrte më shumë kohë. Mësuesit bëjnë edhe diçka më shumë se edukimi i fëmijëve, ata i ndikojnë ata. Mendoje në këtë mënyrë. Në një javë, koha që një prind qëndron në shtëpi zgjuar me fëmijën është 45 orë. Mësuesit kalojnë 35 orë me ta. Kjo do të thotë se përveç teje, mësuesi është ai që ka më shumë ndikim te fëmija yt. Ndoshta kjo është koha që të investojmë më shumë energji për të kuptuar personat që formojnë fëmijët tanë. Më poshtë sjellim tre gjëra që mësuesit do doni që prindërit t’i dinin.

Kë të mbaj pranë?

njerëzit që duhet të shoqërohesh"Më thuaj me kë rri, të të them se cili je." Kjo është fjalë e urtë popullore shumë e njohur, por që tregon se si ndikojnë në jetën tonë njerëzit me të cilët shoqërohemi. Ka 5 lloje njerëzish me të cilët duhet ta rrethosh veten në mënyrë që të bësh një jetë të mirë.

Jon Bon Jovi hap restorante për njerëzit në nevojë

Jon Bon Jovi hap restoranteMë shumë se një superstar, Jon Bon Jovi është i dashur dhe ka një zemër të artë për komunitetin. Histori të tilla janë frymëzuese. Ato sjellin shpresë që mirësia e Zotit është diku në zemrat e gjithë njerëzve. Le të jetë kjo një frymëzim për këdo.

7 vargje të mrekullueshme për Vitin e Ri

Viti i RiMe 2020-ën në mendje ka ardhur koha që të lëmë gjithçka, të mos harrojmë dhimbjen por të rritemi prej saj dhe të lavdërojmë Perëndinë në çdo moment. Teksa hyjmë në vitin 2020 është koha që ta lejojmë Perëndinë të japë jetë në vendet e vdekura dhe të na japë një frymë të përtërirë e të palëkundur. Ky ka për të qenë viti ku do të shohim ndryshim të vërtetë të jetës, jo vetëm tek vetja jonë por edhe tek njerëzit rreth nesh sepse ky do të jetë viti që do të vendosim t’i dorëzojmë gjithçka Atij që i bën të gjitha të reja, Jezus Krishtit!

Mësime nga tërmeti ose fatkeqësi natyrore

mësime nga tërmetiKur Benjamin Franklin tha se vdekja dhe taksat janë dy gjërat më të sigurta në jetë, ai harroi të të shtojë edhe katastrofat natyrore në listë. Si pjesë e botës sonë të mallkuar dhe të rënë, katastrofat do të ndodhin vazhdimisht derisa Jezusi të kthehet ose të na marrë në shtëpi. Jezusi foli për tërmetet dhe katastrofat e tjera si shenja për fundin e sigurt të botës (Mat. 24: 7; Marku 13: 8; Lluka 21:11). Duke pasur parasysh që ato janë një fakt i pashmangshëm i jetës, çfarë mund të mësojmë nga katastrofat? Këtu janë gjashtë mësime.

Thirrje për lutje nga Vëllazëria Ungjillore e Shqipërisë

thirrje për lutjeNe e dimë se sa shumë nevojë kemi për prezencën e Jezusin në Shqipëri dhe ndërhyrjen e Tij në këtë kohë të vështirë për kombin tonë. Ne e dimë gjithashtu, që nëse kërkojmë Zotin në lutje dhe me vajtime, Ai vjen dhe na shpëton. Është vërtet koha të lutemi dhe të kërkojmë Zotin me agjërim dhe lutje. "Në qoftë se populli im, i cili thirret me emrin Tim, përulet, lutet, kërkon fytyrën Time dhe kthehet prapa nga rrugët e këqija, Unë do ta dëgjoj nga qielli, do t’i fal mëkatin e tij dhe do ta shëroj vendin e tij." (2 Kronikave 7:14)

Tërmeti dhe kujdesi për veten pas punës në terren

Tërmeti dhe kujdesiJu keni dhënë një kontribut të çmuar, kudo ku detyra juaj për çlirimin nga fatkeqësitë natyrore ju ka çuar, qoftë kjo në vijën e parë, apo mbrapa skenës. Ju keni përjetuar mundësi të rralla dhe me shumë vlerë, të cilat kanë qenë vërtet stresuese. Pasojat e këtij stresi mund të shkaktojnë vështirësi, ndërsa ju ktheheni në vendin e punës. Më poshtë, do të gjeni informacione të dobishme, për të lehtësuar tranzicionin tuaj dhe për të lehtësuar rikthimin tuaj në rutinën e zakonshme të punës.
 Page 5 of 94  « First  ... « 3  4  5  6  7 » ...  Last » 
X