Të punosh nga shtëpia pa e ndjerë vetminë

si të punosh nga shtëpia

Shumë persona në vendin tonë po punojnë nga një zyrë e re: shtëpia e tyre.

Teksa koronavirus vazhdon të përhapet, kompanitë i kanë kërkuar personelit që të punojnë nga shtëpia, në mënyrë që infektimi të mbahen nën kontroll.

Në fillim, të punosh nga shtëpia mund të duket si një ëndërr: nuk ke rrugë për të bërë dhe as shpërqëndrime.

Por pasi largohet ndjesia e të bërit diçka të re, vjen me këmbë në tokë. Mund të ndihesh vetëm. Papritur shtëpia të duket shumë më e vogël. Dhe nuk ka një fund të vërtetë të orarit të punës.

 “Unë mendoj se gjëja më e rëndësishme që nënvlerësohet është ndikimi psikologjik i të qenit vetëm,” thotë David Hassell bashkëthemelues dhe CEO i 15Five, ku 40% e punëtorëve po punojnë në shtëpi.

Ja ku janë disa sugjerime se si të qëndrosh i balancuar.

Koronavirus infekton lagjen tënde – çfarë të bësh?

koronavirus

Koronavirusi i ri vazhdon të përhapet – duke shkaktuar shtyrje eventesh, mbyllje shkolladh dhe bllokim të transportit.

Teksa virusi vazhdon të shfaqet në shumë shtete, disa prej të cilëve kanë deklaruar edhe gjendjen e emergjencës, çfarë të bësh nëse komshiu, apo dikush tjetër në komunitetin tënd, infektohet nga virusi?

Rachel Jupin – Mësuesja që i dëgjonte nxënësit e saj…

Rachel Jupin

Jeta ishte çdo gjë tjetër, përveçse e lehtë për Rejçëllin, e rritur në një familje të varfër. Kur ishte vetëm 9 vjeçe, babai i saj e braktisi familjen, duke i lënë asgjë më tepër se sa rrobat e tyre. Presioni për të rritur fëmijët e saj e vetme, bëri që mamaja e Rejçël të largohej emocionalisht nga fëmijët.

E vogla Rejçëll vendosi që kur të rritej dhe të kishte fëmijët e saj, do të sigurohej që të ishte gjithmonë e gatshme kur ata të kishin nevojë për vëmendje.

Lavdërim vs Qortim – Lavdërimi përmirëson sjelljen

Lavdërim vs QortimSa më shumë që mësuesja të përdorë lavdërimin në vend të qortimit, aq më shumë fëmija do të fokusohet tek detyrat e shkollës dhe mësimet. Kështu raporton një studim që është publikuar në revistën “Psikologjia Edukative”.

“Teksa mësueset e shkollës fillore lavdërojnë më shumë se ndëshkojnë, sjellja e nxënësve kundrejt detyrave përmirësohet,” tha Paul Caldarella, profesor në departamentin e këshillimit, psikologjisë dhe edukimit në Universitetin Brigham Young.

Jo vetëm kjo, shtoi ai, por më shumë lavdërim nga mësuesi dhe më pak  qortim prej tij bën që fëmijët të fokusohen më shumë në mësimin e tyre.

5 mite mbi studimin e Biblës

studimin e BiblësKur vjen puna te studimi i Biblës, kënaqësia është karburanti më i fuqishëm. Nëse besojmë me të vërtetë se jetët tona shpirtërore varen nga cdo fjalë që vjen nga goja  e Zotit (Ligji i Përtërirë 8:3; Mateu 4:4), ne do ta gjejmë kohën për të studiuar Fjalën e Perëndisë. Ashtu si Davidi përpara nesh, ne do të lutemi që Perëndia të na jap jetë me anë të Fjalës së Tij (Ps. 119:25, 37, 50, 93, 107, 116, 144, 154, 156, 159). Përse të mos ndalojmë dhe t’i kërkojmë Perëndisë të na hap sytë që të sodisim mrekullitë e Ligjit të Tij (Ps. 119:18)?

Një tërmet me magnitudë 6.8 godet Turqinë Lindore

Në rrjetet sociale janë shpërndarë video të ndryshme që tregojnë pallate të shembura dhe forcat e shpëtimit e emergjencave në vend duke ndërhyrë. Në video po ashtu shfaqen njerëz nëpër rrugë që kërkojnë të afërmit e tyre. Jini në lutje për të gjithë viktimat dhe të prekurit nga tërmeti shkatërrues në Turqi, ndërsa përballen me pasojat e kësaj fatkeqësie natyrore. Ne ende e ndjejmë dhimbjen dhe humbjet që një tërmet shkakton.
 Page 4 of 94  « First  ... « 2  3  4  5  6 » ...  Last » 
X