Pandemia e koronavirusit mund të jetë për të mirën tonë

UnKoronavirusi për të mirën tonëë jam i krishterë dhe prandaj dua ta shikoj këtë pandemi të koronavirusit përmes lenteve të Biblës, në mënyrë të veçantë përmes Romakëve 8:28-29: “Dhe ne e dimë se të gjitha gjëra bashkëveprojnë për të mirë për ata që e duan Perëndinë, për ata që janë të thirrur sipas qëllimit të tij. Sepse ata që ai i ka njohur që më parë, edhe i ka paracaktuar që të jenë të ngjashëm me shëmbëlltyrën e Birit të tij, kështu që ai të jetë i parëlinduri në mes të shumë vëllezërve”.

Në postë mbërriti një letër nga koronavirus

Mësime nga koronavirusLe të themi se jam këtu sepse u lodha duke ju parë se si ecni pas dhe nuk evoluoni. U lodha teksa shihja se si vazhdimisht shkatërroheshit nga duart tuaja. U lodha nga mënyra se si e trajtoni planetin. U lodha nga mënyra se si silleni me njëri – tjetrin. U lodha me abuzimet tuaja, me dhunën tuaj, me luftërat, me konfliktet tuaja mes njëri – tjetrit, me paragjykimet tuaja. U lodha nga zilia e shoqërisë suaj, nga hipokrizia juaj, nga egoizmi juaj, u lodha nga koha e pakët që i dedikon vetes dhe familjes, u lodha nga vëmendja e pakët që i kushtoni fëmijëve tuaj. U lodha nga rëndësia që i jepni gjërave të panevojshme në kurriz të gjërave thelbësore. U lodha nga kërkimi juaj i furishëm për fustanin më të bukur, për modelin më të fundit të  celularit, për makinën më të bukur, thjesht për tu dukur më i plotësuar. U lodha nga tradhëtitë tuaja, u lodha nga keqinformimi juaj. U lodha nga koha e pakët që i dedikonin komunikimit. U lodha nga ankesat tuaja të vazhdueshme ndërsa nuk bënit asgjë për të përmirësuar jetën tuaj.

Coronavirusi: Një këndvështrim praktik dhe biblik

si të parandalojmë COVID-19Me gjithçka që po thuhet në shtyp, në lidhje me Coronavirusin, jemi të kënaqur që Dr. Andrew Fabich nga Truett McConnell University, me mirësjellje na lejoi të printonim blogun e tij të fundit, si një reagim shkencor  paraprak. Më shumë të dhëna do të vijnë, ndërsa situata shpaloset në vazhdim.

Kujtohu përse shpresojmë

a ka shpresë

Titujt mbi koronavirusin po përfshihen në çdo kanal lajmesh dhe në kryefaqen e kujtdo në rrjetet sociale. Shumë janë të panikosur, duke jetuar me frikë. Si duhet të reagojmë ndaj kësaj situate që po evoluon? Ja ku janë disa udhëzime praktike nga Fjala e Perëndisë.

Një reagim i arsyeshëm ndaj koronavirusit

si të reagosh ndaj koronavirusitCili duhet të jetë reagimi i një të krishteri ndaj koronavirusit? Ka kaq shumë keqinformim që qarkullon rreth COVID-19. Rrjetet sociale janë të mbushura me mesazhe paniku dhe sugjerime të çuditshme se si të shmangim virusin. Mediat informuese ofrojnë orë pas ore raporte anulimesh, karantinimi dhe mungesash. Disa nga sugjerimet që jepen ndihmojnë, por ndërsa shkoqit atë që raportohet, ki parasysh se media shet histori për të fituar audiencë të lartë.

Nëse ke të afërm të moshuar, lexo këtë artikull.

te moshuarit me koronavirus

Koronavirusi i ri mund të infëktojë këdo, por të moshuarit, mbi 60 vjeç, kanë simptoma më të rënda.

Disa këshilla janë të aplikueshme për çdo gjeneratë, por ka edhe masa specifike që të moshuarit duhet të marrin pëe të ruajtur shëndetin e tyre.

Thirrje për lutje nga Vëllazëria Ungjillore e Shqipërisë

thirrje për lutjeNe besojmë se kjo është koha që si Kisha Shqiptare duhet të kërkojmë fytyrën e Zotit dhe shërimin e vendit tonë nga Corona Virusi. Le të lutemi që ky virus do të zhduket, dhe njerëzit nuk do të kenë frikë nga virusi, por do të kthehen tek Zoti dhe do të kenë frikë vetëm nga Jezusi.
 Page 3 of 94 « 1  2  3  4  5 » ...  Last » 
X