Një dimër plot dashuri

Dimri është koha kur ne jemi më së fundi në gjendje të ngadalësojmë , ti japim vetes një pushim, dhe ta ripërtërijmë frymën tonë. Asnjë dimër nuk është aq i ftohtë nëse ke dashurinë. Janë pikërisht ato momente të vogla, që ne shpesh i konsiderojmë të papërfillshme, ato që në fakt do të jetojnë gjithmonë brenda nesh.

Intervistë me Blerdi Agën

Kemi pasur kënaqësinë të kemi të ftuar në studion e Zgjohu Pozitiv, Blerdi Agën, një mik të radios dhe dëgjues  të  rregullt të programeve tona. Blerdi jeton prej  shumë  vitesh në Itali, ai dhe familja e tij janë larguar që kur ishte vetëm një fëmijë.  Ky udhëtim në Shqipëri për festën e Krishtlindjes, bëri që po ashtu Blerdi të njihej nga afër me ambientet  e  Media 7 dhe stafit që punon këtu.

Teksa flisnim me të, ne vendosëm ta sjellim përvojën e tij me anë të një interviste.  Do të dëgjoni se si është për një fëmijë të ndërrojë shtëpinë dhe vendin e tij, si është përshtatur, kur është njohur me Zotin e të gjitha ndryshimet e  mëdha  që ndodhën në jetën e tij, pasi i dorëzoi jetën plotësisht Perëndisë. E veç kësaj Blerdi na flet për mënyrën se si festohet Krishtlindja në Itali dhe traditat që shoqërojnë këtë festë dhe se përse ai e do kaq shumë Shqipërinë, ushqimin që gjendet këtu dhe traditat e vendit tonë.  Na ndiqni.

 

16 Ditët e Aktivizmit Kundër Dhunës ndaj grave

Vetëm atehërë  kur gjysma e popullsisë sonë që përfaqësohet nga gratë dhe vajzat të  mund të jetojë e çliruar nga frika, dhuna dhe pasiguria që i shoqëron çdo ditë, do të mund të themi se jetojmë në një botë të drejtë dhe që ofron mundësi të barabarta për të gjithë. Sekretari i Përgjithshëm  i Organizatës së Kombeve të Bashkuara, Antonio Guterres

Muzika shëron mendjen

Bashkëshorti i Carol Rosenstein's, Irvin, u diagnostikua me sëmundjen e Parkinsonit në vitin 2006.  Tre vite më vonë ai u diagnostikua edhe me dementia. Duke qenë se sëmundja përparonte, Irvini kishte luhatje të vazhdueshme të humorit dhe  gjendjes së tij të përgjithshme .Mjekimet bënin që ai të kishte haluçinacione. Teksa gjëndja përkeqësohej, çifti u gjend  gjithmonë e më i izoluar nga miqtë.

Vjeshta në shtëpi

Kur mendon për vjeshtën, përveç shëtitjeve në ajër të pastër dhe gjetheve që ndryshojnë ngjyrë e mbushin rrugët , mendja të shkon edhe tek shtëpia. Kujt nuk i pëlqen të kthehet në një shtëpi të ngrohtë që përcjell rehati?

Mirënjohja

Njerëzit falenderues fokusohen më pak në atë që u mungon dhe përqëndrohen më shumë tek privilegjet që gëzojnë. Mirënjohja është një nga virtytet që duhet kultivuar më së shumti në jetën tonë. Ne duhet të kujdesemi për të mbjellë këtë farë, për ta ujitur, mbrojtur dhe për të marrë frytet  e saj në fund.

Ungjillorët festojnë 31 tetorin si Ditën e Reformacionit

Ungjillorët kanë shumë për të festuar më 31 Tetor.  Sot kujtojmë ditën e Reformacionit, ditë kur  Martin Luteri kundërshtoi  hapur praktikat  e Kishës Katolike .  Por, cila është rëndësua e kësaj dite dhe si duhet t’i konsiderojmë ne ngjarjet që ajo na përkujton?
 Page 1 of 82  1  2  3  4  5 » ...  Last » 
X