Lexo:1 Pjetri  3:8-12

 

 

Perse kaq i acaruar1 Celsa per femije

Afërdita thirri ndërsa përplasi derën pas saj: “Liljana është kaq e keqe, kohët e fundit! Ajo ka qenë  kaq e pasjellshme me mua gjatë gjithë javës!”  Një lot rrëshqiti në faqen e saj, ndërsa ajo ul në karrige. Nëna e saj e kuptoi sesi ndihej dhe i tha: “Kjo është një gjë shumë e keqe, por përpiqu që të kujtosh se Perëndia do që të jemi të duruar me njëri-tjetrin. Afërdita ka qenë një shoqe e mirë për një kohë të gjatë.” Liljana tha: “E di, por më ka ardhur në majë të hundës me ngacmimet e saj, në qoftë se ajo vazhdon njësoj, unë do të . . .”

Zhurma e çjerrë e gomave të një makine dhe e qara e zhurmshme e një qeni bëri që Afërdita dhe nëna e saj, të vraponin menjëherë te dritarja. Afërdita thirri: “Ai është Bobo! Dikush ka lënë portën hapur dhe ai ka dalë në rrugë!” Ato vrapuan jashtë, atje ku makina kishte frenuar. Një burrë i ri qëndronte pranë kones.  Ai i tha atyre: “Më vjen shumë keq. Qeni vrapoi drejt meje. Unë e shmanga aq sa munda, por nuk munda ta shpëtoj.”

Nëna u përkul pranë kones që po qante. Ndërsa ajo po e prekte, Bobo-ja për pak sa nuk i kafshoi dorën. Ajo tha butësisht: “është çdo gjë në rregull Bobo. Ajo provoi edhe njëherë ta prekë atë,  dhe përsëri Bobo-ja u hakërrye. Pasi u përpoq disa herë, nëna e Afërditës,  mundi  ta ngrinte qenin e vogël prej aty  dhe e çuan te veterineri. Ato mbërritën në shtëpi bashkë me qenin, që qëndronte thuajse i ngurtë dhe ishte ende i shqetësuar.   Ndërkohë babai kishte ardhur në shtëpi. “Unë jam kaq e kënaqur që Bobo është mire, por ai është akoma i egërsuar.”  – i tha ajo babait të saj, ndërkohë që po i shpjegonte se ç’kishte ndodhur. Babai i tha asaj: “Kjo  ndodh, sepse  ai është akoma i lënduar.  Bobo-ja,  ka nevojë për shumë  dashuri dhe për shumë përkujdesje nga ne në këtë kohë.”  Liljana tundi kokën. Babai vazhdoi: “Meqë ra fjala zemër, dëgjova disa lajme të këqija sot. Ti e di se nëna e Afërditës punon në zyrën tonë; Sot, ajo më tha, se ka dorëzuar kërkesën për divorc. Unë mendova se ti duhet ta dije. Kështu, që mund të lutesh për Afërditën dhe për familjen e saj.  Edhe ajo mund të ketë nevojë për më shumë dashuri dhe përkujdesje gjithashtu.” Liljana mori frymë thellë: “Oh, jo! Unë nuk e dija këtë.” Nëna tha: “Duket se Afërdita është e lënduar, ashtu si Bobo. S’është çudi që ka qenë shumë acaruese me ty kohët e fundit.”  Liljana tundi kokën dhe tha: “Do lutem për të.

 

 

Mendo për të tjerët!

 

 

Ja ku del dhe dielli
S’ka të krishterë jashtë shërbimit

Komente

Momentalisht nuk ka komente për këtë program. Ke nderin të jesh komentuesi ynë i parë. Faleminderit!

Ju lutem, na shkruani nëse ky program ju ka ndihmuar.

* Adresa Jote e e-mailit do të mbahet sekret.
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>