Lajmi Fundit
prev next

Zhvillimi i trurit te femijët ndikohet nga koha para ekranit.

Zhvillimi i trurit te femijët ndikohet nga koha para ekranit, sipas një studimi të funidt. Epoka e medias i ka bërë shërbimet dixhitale më të aksesueshme për këdo, duke përfshirë fëmijët e vegjël.

Një studim i ri në Spitalin e Fëmijëve Cincinnati zbuloi që fëmijët e vegjël po qëndrojnë më shumë përpara ekraneve se sa është e rekomandueshme.

Në 2016-ën, Akademia Amerikane e Pediatrikëve (AAP) krijoi udhëzime për prindërit që t;i referoheshin.

Fidani i përçmuar – Zoti nuk heq dorë kurrë.

A keni hequr dorë nga vetja dhe nga të tjerë? Perëndia nuk e ka bërë. Ai nuk heq dorë kurrë. Nëse Ai nuk heq dorë, por ne pse duhet ta bëjmë? A nuk është Ai që e bën punën me anë të Frymës? A nuk është Ai që bën që “pema” të japë fryt? A nuk jemi ne duart dhe këmbët e Perëndisë? A nuk është Fryma që nëpërmjet nesh ndërton? A nuk është Perëndia Autori i Plotësonjësi i vërtetë? A nuk është Perëndia Ai që e përfundon punën e nisur?

Një ide për darkë – Fokusohu tek Familja

Nëse je aq i bekuar sa të kesh një familje të madhe që jeton aty afër, përse të mos ringjallësh traditën e darkës familjare që po neglizhohet shpesh?

Në dekadat e kaluara, darkat e mëdha të së dielës me kushërinjtë ishin tradita shumë të përhapura. Gjyshja në kuzhinë, duke përgatitur ushqimin; fëmijët duke luajtur me kushërinjtë e tyre në oborr; xhaxhallarët të mbledhur derisa festa e këndshme të ishte gati në tavolinë.

Interneti dhe fëmijët / adoleshentët

Sot, menaxhimi i përdorimit të teknologjisë në familjet tona është sfida më e madhe që hasim çdo ditë. Por ndalemi tek fëmijët, pasojat që sjell teknologjia (telefonat), në përqëndrimin e tyre, dhe udhëzime se si duhet përdorur dhe se sa kohë duhet kaluar në varësi të moshave.

Ne e dimë që të përdorësh telefonin kur jemi duke i dhënë makinës ka pasoja, por kur fëmijët janë duke bërë detyrat e shkollës ?

Haja e qenit

“Po të flisja gjuhët e njerëzve dhe të engjëjve, dhe të mos kisha dashuri, do të bëhesha si një bronz që kumbon ose si cimbali që tingëllon. Edhe sikur të kisha dhuntinë e profecisë, edhe të dija të gjitha misteret dhe mbarë shkencën dhe të kisha gjithë besimin sa të luaja nga vendi malet, por të mos kisha dashuri, nuk jam asgjë. Edhe sikur të ndaja gjithë pasuritë e mia për të ushqyer të varfërit dhe ta jepja trupin tim që të digjej, e të mos kisha dashuri, nuk do të më vlente asgjë! Dashuria është e durueshme; plot mirësi; dashuria nuk ka smirë, nuk vë në dukje, nuk krekoset, nuk sillet në mënyrë të pahijshme, nuk kërkon të sajat, nuk pezmatohet, nuk dyshon për keq; nuk gëzohet për padrejtësinë, por gëzohet me të vërtetën, i duron të gjitha, i beson të gjitha, i shpreson të gjitha, i mban çdo gjë.” – 1 Korintasve 13:1-7

Çmimin Nobel për Paqen e fiton Kryeministri ungjillor i Etiopisë.

Ethiopia’s Evangelical Prime Minister Wins Nobel Peace Prize Në më pak se dy vjen që ka marr postin, Kryeministri Abiy Ahmed e ka ndihmuar Etiopinë të arrijë atë lloj paqeje dhe rend që dikur konsiderohej e pamundur, duke përfshirë zgjidhjen e një konflikti të bordit me fqinjin Afrikano-Perëndimor, Eritrea. Përpjekjet e tij e bën të fitonte çmimin Nobel për Paqen 2019.

Dita Ndërkombëtare e Përkthimit

30 shtatori u zgjodh si Dita Ndërkombëtare e Përkthimit sepse në këtë datë festohet festa e Shën Jeromit, përkthyesit të Biblës i cili konsiderohet mbrojtësi i shenjtë i përkthyesve. Këto festime janë promovuar nga FIT që u formua në 1953-in. Edhe në 1991-in FIT publikoi idenë e një Dite Ndërkombëtare Përkthimi të njohur zyrtarisht për të treguar solidaritetin e komunitetit të përkthyesve në të gjithë botën dhe gjithashtu për të promovuar profesionin e përkthyesit në vende të ndryshme.

Fakte interesante biblike

Ja ku janë 7 fakte të mahnitshme apo të pazakonta rreth Biblës të cilat mund të mos i dish. Libri i Isaias dhe Bibla Tre gjuhë, 1.600 vite dhe 40 autorë Arkeologjia dhe Bibla Shtatë ndarjet e Biblës ...  
 Page 5 of 7  « First  ... « 3  4  5  6  7 »
X