Lajmi Fundit
prev next

Pyetja që DUHET drejtuar në kohë krizash

pyetje që DUHET të drejtoshKjo nuk është një kohë për mesazhe të thjeshta dhe që të bëjnë të ndihesh mirë. Këto janë kohë për seriozitet, dhe thërrsin për veprim serioz. Kjo është një pandemi që nuk e kemi përjetuar ndonjëherë në jetën tonë. Në fakt, jo vetëm në jetën tonë, por unë nuk jam në dijeni të ndonjë periudhe në histori ku rreth 1 miliard e gjysëm deri në 2 miliard njerëz të jenë karantinuar, në 150 shtete.

Këmbe të papastra | Laura MacCorkle | Pashka 2020

larja e kembeve Të ndërlidhësh besimin me jetën: A po të thërret Zoti t’i tregosh dashuri dikujt? Përcakto kursin e veprimeve të tua që do të tregojnë një zemër të përulur: telefono, dërgo një mesazh, zgjat një dorë, thuaj një fjalë të ngrohtë ose laji këmbët! Dhe vazhdoni t’i bësh këto gjëra teksa tregoni dashuri për njëri – tjetrin!

Ringjallja e Jezus Krishtit | Pashka 2020

ringjalljaFëmija im, ti largohesh nga varrimi i një të afërmi me kujtimet e freskëta që mbart me vete. Lotët mbushin sytë e tu teksa i thua “Lamtumirë”. Por kujtohu, për ata që më duan dhe janë fëmijët e Mi, vdjekja është thjesht një hap drejt përjetësisë me Mua. Nuk është asnjëherë fundi por fillimi i përjetësisë – ajo për të cilën je krijuar! Merr zemër. Unë jam ringjallja dhe jeta. Aty ku jam Unë, do të jesh edhe ti. Gjej paqe tek unë.

Vargje biblike për të luftuar frikën nga koronavirusi

vargje biblike per koronavirusinBibla është Fjala e Zoti dhe është plot të vërteta për situatat me të cilat përballemi në jetë. Bota qëndron në karantinë, e mbyllur, por edhe gjatë panikut që ka krijuar pandemia, Zoti ofron paqe. Fjala e Tij mund të zëvendësojë ankthin dhe frikën me shpresë dhe shërim.

Ku është Jezusi në COVID-19?

KU ËSHTË JEZUSI NË COVID-19Filloi me zhdukjen e letrës higjenike nga raftet, dhe tani, disa muaj pasi pandemia COVID-19 ka goditur brigjet e Amerikës, duket sikur po jetojmë në ndonjë film apokaliptik. Spitale të improvizuar janë ngritur në hapësirat e braktisura të parkingjeve dhe Samaritan’s Purse ka ngritur një të tillë në Central Park. U dërgoj e-mail miqve të mi në New York City, për t’i pyetur se si janë e nëse mund të marrin frymë. Në kalendarët tanë nuk ka asgjë, përveç disa praktikave që kanë zënë vend: ecje ditore, lutje me familjen e kishës sonë, një telefonatë në Zoom me miqtë kolegë.

Një ditë për lutje dhe agjërim | E shtunë, 4 Prill

Një ditë për lutje dhe agjërim

Sikurse shumë prej jush, jam trishtuar dhe me raste jam frikësuar ndërsa kam parë ngjarjet që kanë ndodhur në botën tonë këto javët e fundit. Nën dritën e asaj që është duke ndodhur për shkak të COVID-19, ne në TGC - The Gospel Coalition ju ftojmë të bashkoheni me ne për një ditë lutjeje dhe agjërimi këtë të shtunë në datën 4 Prill.

Dëshirojmë t’i lutemi Zotit me besim, duke besuar fjalët e Psalmit 10:17, “O Zot, Ti dëgjon dëshirën e njerëzve të përulur; Ti e forcon zemrën e tyre, veshët e tu janë të vëmendshëm.”

Kujtohu për të afërmin tënd

Kujtohu për të afërmin tëndShqipëria nuk është në ditët e saj më të mira. As pjesa tjetër e botës. I gjithë fokusi është zhvendosur tek shëndeti dhe tek të qëndrusrit në shtëpi. Por teksa një pjesë e jona ekperimentojmë me receta dhe gatuajmë ushqime që të kënaqin shpirtin, një pjesë tjetër e familjeve nuk me se t’i eksperimentojnë recetat.

I Still Believe (2020)

I Still BelieveI Still Believe (Ende besoj) është një film i krishterë i zhanrit dramë dhe romacë, me regji të Erwin Brothers dhe me një kast aktorësh të përbërë nga KJ Apa, Britt Robertson, Shania Twain, Melissa Roxburgh dhe Gary Sinise. Filmi bazohet në jetën e këngëtarit dhe kompozitorit të krishterë konteporan Jeremy Camp dhe gruas së tij, Melissa Lynn Henning-Camp, e cila u diagnostikua me kancer ovarian (kanceri i vezoreve) pak para se të martoheshin.

 Page 2 of 7 « 1  2  3  4  5 » ...  Last » 
X