Fituesit e edicionit të 58 të çmimeve Grammy

Edicioni i 58 i çmimeve  Grammy është mbyllur me sukses ku u ndanë çmimet për fituesit e kategorive të rëndësishme muzikore gjatë një transmetimi live në rrjetin televiziv CBS.  Muzika e Krishterë bashkëkohore vlerësoi artistet më të mirë.  Trofetë e Grammy i ngritën emrat më të spikatur dhe të pëlqyer të muzikës bashkëkohore .  Një nga ata që festoi këtë mbrëmje ishte dhe TobyMac.  

Shtatë këngët që ju inkurajojnë të besoni

Shpesh herë jemi të pasigurt në lidhje me besimin. Këto 7 këngë do t’ju  inkurajojnë të merrni  guxim dhe të keni besim tek Perëndia, në punë, në shkollë, në lagjen tuaj apo kudo tjetër. Pasi të keni dëgjuar të vërtetën e asaj që Perëndia ka bërë për ju dhe të kuptoni  se sa të dëshpëruar janë njerëzit rreth jush, se kanë nevojë për dashurinë e tij dhe shpresë për jetën e përjetshme, ju mund të ndani dashurinë e Perëndisë me vendosmëri.

Sepse Ai Jeton

Matt Maher on location in Nashville TN “Në ungjij, historia e kryqëzimit dhe e ringjalljes së Jezusit, tregohet në fund të ungjijve, dhe duket sikur është fundi i një historie. Kam menduar se si për jetën time, për ne si të krishterë ringjallja e Jezusit është pak a shumë momenti ku fillon historia jonë.”

Shtatë këngët qe ju rikthejnë buzëqeshjen

krashNëse dëgjojmë  lajmet ato flasin vetëm për gjera tragjike dhe shume te trishta. Bota sot sa po vjen edhe po behet me e egër dhe pa shpresë. Ne fund të ditës dhe aktiviteteve ne kemi nevojë për pak çlodhje dhe buzëqeshje. Muzika sjell gëzim, ajo ka çelësin  që ta bëj një njeri të buzëqesh edhe kur ai nuk e ka nisur ditën ashtu siç duhet. Për të rikthyer buzëqeshjen në fytyrat tuaja dhe për një zemër të buzëqeshur, Perëndia punon në shume mënyra.

Thuaj zemrës të rrahë sërish

PCD-ArtistKur e dëgjova këtë histori, mendova, më duhet të shkruaj një këngë. Ka kaq shumë njerëz që përjetojnë kaq shumë thyerje në zemër, edhe pse Perëndia ynë na ka shpëtuar dhe na ka riparuar me hirin e  tij, ndonjëherë jemi vetë ne ata që duhet ti themi zemrës sonë të rrahë sërish, të dashurojë sërish, të shpresojë sërish. 

Good Good Father, kënga më e pëlqyer e momentit.

 "Kjo është një nga ato këngë që të befason që në momentin kur e krijon. Më pëlqen të flas për këtë këngë, sepse nuk kam asnjë lidhje me të, më kujtohet që gruaja ime ma tregoi dhe thashë kjo është e pabesueshme është mahnitëse dhe ndonjëherë kur një këngë të prek në një mënyrë të veçantë atëherë e di se është e fuqishme. “

Të parin

Ndërsa e ndaja këtë me miqtë e mi, një prej tyre më tha, ‘Mendoj se Perëndia është më i interesuar për ty se sa për shtegun e tij për ty.’ Kjo solli ndryshim tek unë. Kur ne kërkojmë Perëndinë të parin, zbulojmë karakterin e tij..." 

Lejo Perëndinë të të mbajë

“Të gjitha këngët që kam shkruar janë frymëzuar nga mësimet që kam ndarë me adoleshentët në grupin e të rinjve. Për 20 vite kam qenë drejtuesi i tyre dhe përpara se të filloja të shkruara këngë kam qenë pastor. Doja që t’u mësoja atyre përmes këngëve, sepse ishin më të interesuar.

Si ka mundësi

maxresdefault Ndërkohë që dëgjoja këngën, fjalët morën jetë dhe lotët më rrodhën mbi fytyrë.  Nuk e besoja dot që po reagoja në mënyrë të tillë ndaj kësaj kënge. U kujtova  për kohën kur meritoja më të keqen në jetën time dhe kur Perëndia më kishte  çliruar plotësisht. Ai i lau duart e mia të ndotura dhe i bëri të pastra.

Dhoma e Luftës

img-warrior-by-steven-curtis-chapman-387Steven Curtis Chapman ka publikuar një këngë të re të titulluar ‘Warrior’ (Luftëtar) e cila është kolona zanore e filmit “Dhoma e Luftës.”
 Page 6 of 9  « First  ... « 4  5  6  7  8 » ...  Last » 
X