Himnet e Pashkës ndër vite

Pashka është një festë e rëndësishme për këdo në kishë. Sigurisht nuk mungon as muzika për të shoqëruar këto ngjarje të rëndësishme që kanë ndryshuar historinë e njerëzimit. Ju njohim me disa himne tradicionale të Pashkës dhe historitë e tyre.    

7 këngët që festojnë fuqinë e ringjalljes së Krishtit

Të gjithë ne kemi dëgjuar këngë të ndryshme për Pashkën dhe shumë prej tyre ua njohim tekstin përmendësh. Në këtë artikull do t’ju njohim me shtatë këngë bashkëkohore të realizuara vitet e fundit që festojnë fuqinë e ringjalljes së Krishtit.  Bukuria e tyre qëndron në mesazhin e vërtetë që përcjellin.        

7 këngë shqip për Pashkën.

Si në çdo vend të botës, Pashka festohet edhe në vendin tonë. Adhurues dhe këngëtar të krishterë shqiptarë, kanë realizuar këngë të ndryshme për këtë festë. Këto këngë do t’ju sjellin tek ju kuptimin e vërtetë të Pashkës dhe do t’ju inkurajojnë .   =    

7 këngë frymëzuese të Pashkës

Gjithnjë e më shumë periudha e Pashkës fokusohet tek çokollatat, dhuratat që njerëzit shkëmbejnë apo  tek simbolet e pranverës më shumë se sa tek arsyeja e vërtetë e festës. Historinë e vërtetë të Pashkës zor se e gjen në raftet e dyqaneve, në festimet e ndryshme apo në vendin e punës. Pavarësisht këtij drejtimi në kulturën tonë sot, nuk mund të mohohet se kjo ditë nënkupton triumfin e Krishtit të ringjallur      

Unë kam vendosur të ndjek Jezusin

Une kam vendosur te ndjek JezusinUnë kam vendosur të ndjek Jezusin është një himn shumë i dashur që origjinën e ka në Indi. Teksti është mbështetur tek fjalët e fundit të një burri në Garo, Asam, verilindje të Indisë. Cilat ishin rrethanat që e shtynë atë të thoshte: Unë kam vendosur të ndjek Jezusin, mbrapa s’do të kthehem më.

7 Cover-s nga artistët e Krishterë

Të krishterët që zakonisht këndojnë këngë  hit realizojnë edhe covers, kjo nuk është ndonjë gjë e re . Kjo është një mënyrë për të sjellë në vëmendje punën  e tyre të madhe që ata bëjnë. Miliona fansa dhe dëgjues kërkojnë versionet cover  të këngëve të preferuara. Covers janë bërë tepër te njohur në të gjithë botën dhe janë realizuar nga shumë artistë.      

Rrahje zemre

“Ngadalëso hapin, ndërsa e bëj këtë ndjej ritmin e zemrës së tij, dhe shpesh herë është shumë më i ngadaltë se hapi im. Perëndia nuk është i stresuar, nuk e zë paniku, nuk e ka me ngut dhe Ai më ka mësuar se sa shumë dëshiron kur unë jetoj në paqe me të.”  

Vëlla

Ber na tregon më tepër për realizimin e kësaj kënge:“1 Gjonit 2:9-10 thotë: “Ai që thotë se është në dritë dhe urren vëllanë e vet, është ende në errësirë.  Ai që e do vëllanë e vet qëndron në dritë dhe nuk ka asgjë në të që e bënë të bjerë.”  

Zgjomë

"Ai më tregoi se do të ishte gjithmonë babai im dhe unë do të isha gjithmonë fëmija i tij dhe se nuk do të kishte asnjë ditë ku unë do të zgjohesha pa një qëllim, prandaj nëse po kalon një situatë të ngjashme ku ndihesh pa identitet kujto se je një bir je një bijë e Perëndisë dhe se nuk do të ketë asnjë ditë kur Perëndia nuk është prezent në jetën tuaj. “  

Jeto përgjithmonë

Kur humbet njerëzit që ti do, kjo është një nga gjërat më të dhimbshme të kësaj jete, por kjo jetë nuk është fundi, dhe ne jemi krijuar për shumë më tepër se sa thjesht këtë botë. Tek Zbulesa 21:4 parajsa përshkruhet si një vend ku nuk ka më vdekje, ku nuk ka më pikëllim, ku nuk ka më dhimbje, nuk ka më lot. Thuhet se këto gjëra do të zhduken përgjithmonë, dhe kjo është shpresa tek e cila ne mbahemi, shpresa e jetës se përjetshme me Jezusin, dhe shpresa për të cilën flet kjo këngë.”
 Page 4 of 9  « First  ... « 2  3  4  5  6 » ...  Last » 
X