Mirënjohja

10-thankfulNdër gabimet më të shpeshta që bëjmë, është se harrojmë të ndjejmë mirënjohje për gjithçka kemi të pranishme  në jetën tonë. Duhet të jemi mirënjohës për shtëpinë , për miqtë tanë, për shkollën, për shëndetin tonë. Në revistën “Time”  është paraqitur një studim ku tregohet se  përse të qënurit mirënjohës, na e bën jetën më të mirë.

Dita Ndërkombëtare për Zhdukjen e Varfërisë

Ne mund ti japim fund varferiseSipas Kombeve të Bashkuara, 17 Tetori i çdo viti shënon Ditën Ndërkombëtare për Zhdukjen e Varfërisë. Që prej vitit 1993, ndërgjegjëson njerëzit për nevojën e zhdukjes së varfërisë në mbarë botën dhe veçanërisht në vendet në zhvillim.

Trego dashuri për të tjerët në çdo kohë

Trego dashuri për të tjerët në çdo kohëPersonaliteti ynë pëson disa ndryshime me kalimin e viteve. Eshtë zbuluar se mes moshës 20-40 vjecare te njerzit forcohet nevoja për arritje, autonomi,dominim dhe pakësohet nevoja për të bashkëpunuar dhe për të formuar shoqëri. Duke kaluar përmes vështirësive dhe angazhimeve të reja ne kemi hyrë në një fazë të re të jetës sonë.

Si mund të përballojmë një ditë të vështirë!

Të gjithëve na ka ndodhur  të paktën një herë ose më shumë të përballemi me një ditë të vështirë. Na duket sikur asgjë nuk do të shkojë  mirë.  Shpesh herë i dëgjojmë njerëzit të thonë: :"Oh ditë tersi sot".  Për të kuptuar se si do te shkojë dita e tyre shum njerëz bazohen te parashikimi i yjeve apo vendosin

Si të ndihmojmë një mik kur kalon një situatë të vështire?

Young-woman-depressionNë qoftë se ju vetë  nuk keni përjetuar diçka të tillë si humbja e një njeriu të dashur  në jetën tuaj,  por njihni dikë që ka pësuar një humbje dhe është në depresion,  ne ju inkurajojmë që të njiheni me disa mënyra ngushëlluese për ti qëndruar  sa më pranë  atyre që përjetojnë dhimbje të tillë.  
 Page 20 of 22  « First  ... « 18  19  20  21  22 »
X