Roli i heshtur social i kafes

A mund ta imagjinoni veten tuaj teksa  hyni brenda, uleni pranë dikujt që është i panjohur për ju dhe e pyesni për lajmet më të fundit?  Apo të përplasni me zhurmë një novelë mbi tavolinë  ndërsa dikush po pi kafen dhe ta pyesni për opinionin e tij mbi këtë vepër  në mënyrë që edhe ju të jepni opinionin tuaj më pas? Kjo nuk është një gjë që bëhet. Të paktën jo në ditët e sotme...

9 Mënyra për të përmirësuar memorien tuaj

Aftësia për të lidhur gjërat nuk është vetëm një mënyrë më e thjeshtë për të mbajtur mend informacionin por është vetë karburanti i kreativitetit dhe inteligjencës. Steve Jobs ka thënë: “ Të krijosh është  thjesht të lidhësh gjëra. Kur ju i pyesni njerëzit kreativë sesi ata bënë diçka, ata ndihen pak në faj sepse në të vërtetë ata nuk bënë asgjë tjetër veçse panë diçka”.

6 herë kur mund të thoni “Jo”

Young woman think with yes or no choice looking up isolated on white background

Young woman think with yes or no choice looking up isolated on white background

Duhet të mësojmë që të themi jo pa pasur ndjesi faji. Është në rregull, madje është e shëndetshme  të vendosësh kufij.  Duhet të mësojmë që të respektojmë dhe të kujdesemi edhe për veten.  Kështu pra jepini leje vetes që t’u thoni jo gjërave që ju bëjnë të palumtur, apo ju marrin shumë energji...

Krizë imagjinate tek fëmijët

little blond girlPër çdo ditë fëmijët tanë janë të ekspozuar ndaj një sërë imazhesh nga televizioni, billboard-et, dhe interneti. Një fëmijë ekspozohet mesatarisht  ndaj 1000 imazheve në ditë.  Këto imazhe nuk janë asgjë tjetër veçse ushqim i keq dhe mbeturina për trurin. Ato dëmtojnë seriozisht aftësinë tonë për të imagjinuar, për të menduar simbolikisht dhe për të krijuar...

Leximi

booksA lidhen zakonet e leximit tuaj  zakonisht me  përditësimet në facebook, apo  në tweet-er?  Nëse jeni një  nga shumë njerëzit të cilët nuk zbatojnë një rutinë  të rregullt leximi, mund të jeni duke humbur shumë...

Efektet psikologjike të muzikës

  Shpesh njerëzit kanë pyetur: Si do të ishte bota pa muzikë?  Muzika është një faktor që ndikon thuajse përditë tek ne. Ajo  nuk ndihmon vetëm  ndjenjat tona. Studimet tregojnë se ndikon shumë më tepër  se kaq...

Durimi

lost_time_by_vanleith-d4em3seKur je i përfshirë në një situatë  të caktuar, shpesh dëgjon njerëz që të thonë se duhet të kesh durim.  Mendoni, përse ata në vend t’ju japin një zgjidhje, ju thonë të keni durim?  Në këtë  epokë moderne që po jetojmë,  shumë nga ne  bezdisen lehtësisht  edhe nga gjëra të vogla...

Efektet emocionale të ngjyrave

COLOURSLe të flasim për  rëndësinë e ngjyrave. Na rrethojnë ngado. Studimet e shumta lidhur me to, tregojnë se ndikimi i tyre psikologjik dhe fizik, është i pamohueshëm në jetën tonë. Marketingu i përdor ngjyrat për të identifikuar produkte dhe për të influencuar njerëzit në blerje.
 Page 19 of 22  « First  ... « 17  18  19  20  21 » ...  Last » 
X