Si ndihmon lutja për të luftuar ankthin dhe depresionin

Një studim i publikuar në Sociologjinë e Besimit sugjeron se lutja mund të largojë ankthin e njerëzve dhe të ndihmojë që të lehtësojë shqetësimet, kjo varet sidomos nga fakti  se sa e fortë dhe e sigurt është marrëdhënia  e tyre me Zotin...

Sezoni i alergjive në Pranverë

Pranvera është periudha  e vitit për alergjitë sezonale. Duke qenë se  pemët fillojnë që të lulëzojnë dhe polenat lëshohen në atmosferë, ata që vuajnë nga alergjia, nisin të kenë sekrecione  dhe të teshtijnë. Edhe pse nuk ka një formulë magjike, për të kuruar alergjitë e pranverës, ka disa mënyra për t’i luftuar ato, që nga mjekimet e deri tek zakonet e mirëmbajtjes të shtëpisë...

Vetmia

Vetmia nuk kërkon domosdoshmërisht që të gjendesh fizikisht vetëm, por ajo ndodh sa herë që ka një mungesë komunikimi, lidhjeje, afërsie: sa herë që ka pamundësi për të gjetur mjaftueshëm intimitet, aq sa dëshirohet...

3 mënyra për të eliminuar stresin e për t’u ndjerë më mirë.

Është krejt e zakonshme që të lexoni histori dhe artikuj të shkruar për stresin. Shumë njerëz do të binin dakort se stresi është thjesht një pjesë normale e jetës.  Edhe pse është kaq i zakonshëm dhe është bërë pjesë  e ditës, ekzistojnë disa rrugë që të ndihesh më mirë...

Përse të rriturit duhet të ngjyrosin?

  Të ngjyrosësh është një mundësi  që të ndalosh, të ulesh qetësisht në zonën tënde të rehatisë.  Ky është një aktivitet që të ofron qetësi, vetëvlerësim dhe që ka avantazhin e të qënurit më pak kërkues, se sa praktikat e tjera që ndihmojnë trurin, por pa kaluar aspak në pasivitet...

Komercializimi i festës së Pashkës

Përveç rëndësisë së saj të pamohueshme, Pashka është bërë edhe një festë popullore sekulare. Kjo falë simboleve kaq shumë të përhapura sot,  si Lepuri i Pashkës, apo  vezëve të dekoruara e plot ngjyra dhe patjetër edhe çokollatave. E dhëna e parë historike që regjistrohet për Pashkën, daton në shekullin e dytë.  Por nga vjen ky simbol kaq i përhapur siç është Lepuri i Pashkës?

Vitamina D

A nuk do të ishte fantastike nëse një vitaminë do të mund të ndërtonte kocka më të forta dhe të mbronte nga diabeti, nga skleroza multiple, kanceri, sëmundjet e zemrës dhe depresioni? Apo të ndihmonte që të humbësh peshë?  Kërkuesit i kanë vendosur shpresat e tyre për të gjitha këto, tek vitamina D...

Si t’i tregoni fëmijëve çdo ditë se i doni.

A ju merr malli për fëmijët tuaj kur jeni në punë dhe dëshironi të kaloni më shumë kohë me ta? Ndoshta jeni familje me shumë fëmijë dhe doni të jeni të sigurtë, se të gjithë fëmijët tuaj e dinë se ju si prind i doni shumë? A e keni kohën e kufizuar për të ndjekur më shumë aktivitete me fëmijët tuaj?  Atëherë ky është një material i dobishëm për ju, pasi...

Përse ka rëndësi që të dalim dhe të shëtisim?

Edhe pse përfundimisht teknologjia ofron rehati dhe kemi shumë përfitime prej përdorimit të saj,  ajo ka gjithashtu efektet e saj negative në jetën tonë.  Teknologjia të mban mbyllur brenda.   Por ne do t’ju japim disa nga arsyet, se përse është shumë e rëndësishme që të shëtisim...
 Page 18 of 22  « First  ... « 16  17  18  19  20 » ...  Last » 
X