Përse të rriturit duhet të ngjyrosin?

  Të ngjyrosësh është një mundësi  që të ndalosh, të ulesh qetësisht në zonën tënde të rehatisë.  Ky është një aktivitet që të ofron qetësi, vetëvlerësim dhe që ka avantazhin e të qënurit më pak kërkues, se sa praktikat e tjera që ndihmojnë trurin, por pa kaluar aspak në pasivitet...

Komercializimi i festës së Pashkës

Përveç rëndësisë së saj të pamohueshme, Pashka është bërë edhe një festë popullore sekulare. Kjo falë simboleve kaq shumë të përhapura sot,  si Lepuri i Pashkës, apo  vezëve të dekoruara e plot ngjyra dhe patjetër edhe çokollatave. E dhëna e parë historike që regjistrohet për Pashkën, daton në shekullin e dytë.  Por nga vjen ky simbol kaq i përhapur siç është Lepuri i Pashkës?

Vitamina D

A nuk do të ishte fantastike nëse një vitaminë do të mund të ndërtonte kocka më të forta dhe të mbronte nga diabeti, nga skleroza multiple, kanceri, sëmundjet e zemrës dhe depresioni? Apo të ndihmonte që të humbësh peshë?  Kërkuesit i kanë vendosur shpresat e tyre për të gjitha këto, tek vitamina D...

Si t’i tregoni fëmijëve çdo ditë se i doni.

A ju merr malli për fëmijët tuaj kur jeni në punë dhe dëshironi të kaloni më shumë kohë me ta? Ndoshta jeni familje me shumë fëmijë dhe doni të jeni të sigurtë, se të gjithë fëmijët tuaj e dinë se ju si prind i doni shumë? A e keni kohën e kufizuar për të ndjekur më shumë aktivitete me fëmijët tuaj?  Atëherë ky është një material i dobishëm për ju, pasi...

Përse ka rëndësi që të dalim dhe të shëtisim?

Edhe pse përfundimisht teknologjia ofron rehati dhe kemi shumë përfitime prej përdorimit të saj,  ajo ka gjithashtu efektet e saj negative në jetën tonë.  Teknologjia të mban mbyllur brenda.   Por ne do t’ju japim disa nga arsyet, se përse është shumë e rëndësishme që të shëtisim...

Roli i heshtur social i kafes

A mund ta imagjinoni veten tuaj teksa  hyni brenda, uleni pranë dikujt që është i panjohur për ju dhe e pyesni për lajmet më të fundit?  Apo të përplasni me zhurmë një novelë mbi tavolinë  ndërsa dikush po pi kafen dhe ta pyesni për opinionin e tij mbi këtë vepër  në mënyrë që edhe ju të jepni opinionin tuaj më pas? Kjo nuk është një gjë që bëhet. Të paktën jo në ditët e sotme...

9 Mënyra për të përmirësuar memorien tuaj

Aftësia për të lidhur gjërat nuk është vetëm një mënyrë më e thjeshtë për të mbajtur mend informacionin por është vetë karburanti i kreativitetit dhe inteligjencës. Steve Jobs ka thënë: “ Të krijosh është  thjesht të lidhësh gjëra. Kur ju i pyesni njerëzit kreativë sesi ata bënë diçka, ata ndihen pak në faj sepse në të vërtetë ata nuk bënë asgjë tjetër veçse panë diçka”.

6 herë kur mund të thoni “Jo”

Young woman think with yes or no choice looking up isolated on white background

Young woman think with yes or no choice looking up isolated on white background

Duhet të mësojmë që të themi jo pa pasur ndjesi faji. Është në rregull, madje është e shëndetshme  të vendosësh kufij.  Duhet të mësojmë që të respektojmë dhe të kujdesemi edhe për veten.  Kështu pra jepini leje vetes që t’u thoni jo gjërave që ju bëjnë të palumtur, apo ju marrin shumë energji...

Krizë imagjinate tek fëmijët

little blond girlPër çdo ditë fëmijët tanë janë të ekspozuar ndaj një sërë imazhesh nga televizioni, billboard-et, dhe interneti. Një fëmijë ekspozohet mesatarisht  ndaj 1000 imazheve në ditë.  Këto imazhe nuk janë asgjë tjetër veçse ushqim i keq dhe mbeturina për trurin. Ato dëmtojnë seriozisht aftësinë tonë për të imagjinuar, për të menduar simbolikisht dhe për të krijuar...
 Page 16 of 19  « First  ... « 14  15  16  17  18 » ...  Last » 
X