Lumturia

Është koha që të largojmë të gjitha gjërat që na ndajnë nga lumturia. Fatkeqësisht shumë njerëz e neglizhojnë vëmendjen që duhet t’i japin lumturisë, sepse ata nuk e njohin rëndësinë e saj ose janë aq të lënduar sa nuk dinë nga t’ia fillojnë. Ja tek janë...

Ata ishin të Krishterë

Disa nga njerëzit me influencë botërore dhe njerëz që i dhanë zë ndryshimit,  ishin të Krishterë dhe e jetuan këtë model jo vetëm në jetën e tyre private, por e pasqyruan atë edhe në punimet e tyre. Fatkeqësisht shumë...

Prindërimi

Çfarë mësimesh do të donit që fëmija juaj të mbante mend, nëse kjo do të ishte dita e fundit që do të  ishit bashkë?  Si prindër të gjithë  duan që fëmijët e  tyre të  jetojnë jetë të shëndetshme dhe të lumtur, por si mund ta bëjmë këtë?  Edhe nëse prindërit  largohen nga...

Një vështrim mbi botën

Gjermanët i vlerësojnë shumë familjet e tyre dhe sidomos të Dielave, ata përkushtohen për të kaluar kohë me të dashurit e zemrës. Shpesh fundjavës rrugët janë të zbrazura, dyqanet janë...

Momente të vogla frymëzuese

Momentet frymëzuese të të përditshmes sonë mund të sjellin ndryshime të vogla dhe të mëdha në jetën tonë. Ato i japin ngjyra dhe...

Rëndësia e të dhënit

Një nga deklaratat e Jezusit në Bibël, që mund të hasë vështirësi në të kuptuar është "Ka më shumë lumturi të japësh sesa të marrësh!” A është më  i lumtur një dhënës se sa një marrës?  Kjo shkon kundër çdo intuite apo instinkti njerëzor. Ndaj le ta shohim këtë material i cili na jep disa arsye se përse...

Kafeinizmi

Kafeina është një lloj  substance që pjesa më e madhe prej nesh e marrin përditë.   Ju mund të mendoni se kjo është fantastike- një mënyrë e lehtë e pa shpenzime për të zgjuar e për t’i dhënë energji ditës- por kërkimet tregojnë se ne i nënvlerësojmë së tepërmi  efektet që kjo substancë mund të ketë në trupat dhe...

Ushqimet e stinës

Është koha për të përgatitur ushqime në grillë. Gatimet e verës kanë të bëjnë me ushqimet e freskëta, të përgatitura thjeshtë. Le të marrim disa ide kreative për të vendosur...

Jetë tepër e komplikuar?

Bisedat tona sot, janë kthyer në biseda për modelin më të fundit të telefonit, për makinat më të mira, për gjërat materiale që kemi dhe për ato që duhet ti kemi, kur kemi harruar të flasim për marrëdhëniet...

Lumturia!

Gjithsecili përjeton kohë frustrimi dhe stresi kur bëhet fjalë për plane apo ëndrra të parealizuara. Kur gjërat nuk shkojnë ashtu siç ne shpresojmë, është normale që të ndjehemi të zhgënjyer .  Por duhet të jemi të kujdesshëm se si ne  përballemi me këtë ndjesi, sepse kur ne...
 Page 11 of 17  « First  ... « 9  10  11  12  13 » ...  Last »